Jenayah

Keluarga rayu Norasyikin segera pulang

Johor Bahru: Sepasang suami isteri merayu orang ramai membantu mengesan anak saudara perempuannya berusia 16 tahun selepas didakwa tidak pulang ke rumahnya di Jalan Kampung Masjid, Masai di sini, sejak kelmarin.

Norasyikin Abdullah dilaporkan tidak pulang ke rumah mereka seperti biasa selepas selesai bekerja sebagai pembersih bangunan di Universiti Teknologi Malaysia (UTM) Seri Alam di sini.

Ibu saudaranya, Siti Rohani Osman, 30, berkata kali terakhir dia bertemu gadis berkenaan kira-kira jam 7 pagi kelmarin sebelum meninggalkan rumah untuk ke tempat kerjanya.

“Sepatutnya dia pulang pada jam 5 petang, namun memberikan alasan mahu bertemu rakannya tanpa memberikan sebarang maklumat mengenainya.

“Dia bagaimanapun sempat memaklumkan bertemu seorang lelaki dan akan pulang kira-kira jam 8 malam,” katanya ketika membuat aduan bersama suaminya, Rahmat Salleh, 43, di pejabat Harian Metro di sini, semalam.

Dia yang bekerja di tempat sama berkata, anak saudaranya itu tiada di lokasi dijanjikan sebaliknya penantiannya di stesen bas Masai pada malam itu hanya sia-sia.

“Saya cuba menghubunginya semula, namun gagal sebaliknya telefon berkenaan sudah dimatikan.

“Berikutan itu saya membuat laporan di Ibu Pejabat Polis Daerah (IPD) Seri Alam dan Balai Polis Masai mengenai kehilangannya,” katanya.

Dia mengharapkan kepulangan anak saudaranya itu dengan segera kerana bimbangkan keselamatannya.

“Saya merayu kepadanya pulang ke rumah, apatah lagi kehilangan Syikin pertama kali sejak dijaga keluarga kami ketika masih bayi.

“Siang dan malam saya menangis kerana risaukan keselamatannya, malah berharap sesiapa menemuinya dapat menghubungi keluarga kami,” katanya.

Orang ramai yang mempunyai sebarang maklumat mengenai Norasyikin diminta menghubunginya di talian 017-7480329.

-Metro

Komen & Pendapat
Facebook
Twitter

Terbaru


!function(d,s,id){var js,fjs=d.getElementsByTagName(s)[0],p=/^http:/.test(d.location)?'http':'https';if(!d.getElementById(id)){js=d.createElement(s);js.id=id;js.src=p+"://platform.twitter.com/widgets.js";fjs.parentNode.insertBefore(js,fjs);}}(document,"script","twitter-wjs");