Jenayah

Polis tumpaskan geng Zairul, lima ditahan

SUNGAI BULOH: Polis menumpaskan kumpulan samun Geng Zairul selepas menahan lima lelaki tempatan termasuk ketuanya yang aktif melakukan jenayah itu di sekitar Lembah Klang pada 22 November lepas.

Ketua Polis Daerah Sungai Buloh Supt Mohd Rozi Jidin berkata kumpulan itu menyasarkan kedai serbaneka 24 jam, farmasi dan stesyen minyak bagi menjalankan kegiatan itu.

“Kami berjaya menahan anggota geng ini yang berusia 16 hingga 29 tahun di dua buah rumah di Bandar Country Home, Rawang dan Wangsa Maju, Kuala Lumpur.

Kami turut merampas sepucuk pistol tiruan, sebuah motosikal dan sebuah kereta yang dipercayai digunakan bagi menjalankan aktivi jenayah mereka,” katanya kepada pemberita di sini, hari ini.

Mohd Rozi berkata hasil pemeriksaan lanjut mendapati kesemua mereka yang ditahan positif dadah jenis methaphetamine dan ada yang mempunyai rekod jenayah lampau antaranya samun dan pecah kereta.

“Kes disiasat di bawah Seksyen 395/397 Kanun Keseksaan dan jika sabit kesalahan boleh dikenakan penjara sehingga 20 tahun dan sebatan,” katanya. – Bernama

Komen & Pendapat
Facebook
Twitter

Terbaru


!function(d,s,id){var js,fjs=d.getElementsByTagName(s)[0],p=/^http:/.test(d.location)?'http':'https';if(!d.getElementById(id)){js=d.createElement(s);js.id=id;js.src=p+"://platform.twitter.com/widgets.js";fjs.parentNode.insertBefore(js,fjs);}}(document,"script","twitter-wjs");