Sukan Hari Ini

“Saya Akan Ke England” – Guardiola

PEP Guardiola mengesahkan beliau akan meninggalkan Bayern Munich untuk memimpin kelab baharu di England.

Baru-baru ini bekas pengurus Barcelona itu mengumumkan beliau tidak akan melanjutkan kontraknya di Jerman walaupun ia tamat hujung musim ini.

Guardiola, 44, dikaitkan dengan beberapa kelab Liga Perdana Inggeris (EPL) seperti Manchester City, Manchester United, Chelsea dan Arsenal.

Namun, beliau hanya mengumumkan akan datang ke England pada musim panas ini tapi tidak mendedahkan kelab yang menjadi pilihan dihatinya.

“Saya mahu mencuba nasib di bandar baharu dan mahu bekerja di England. Saya mendapat beberapa tawaran dari England tetapi belum menandatangani sebarang kontrak.

“Saya mempunyai peluang untuk bekerja di England pada usia yang tepat. Saya merasakan ia perpindahan terbaik untuk saya.

“Itu sebabnya saya membuat keputusan ini,” katanya.

Ketua Eksekutif Bayern, Karl-Heins Rummenigge memberi bayangan bahawa Guardiola sudah mengetahui kelab yang akan disertainya musim depan.

Namun, pada Selasa, pengurus kelahiran Sepanyol itu menafikan kenyataan tersebut dan menegaskan beliau masih belum membuat sebarang keputusan.

“Saya belum buat keputusan,” katanya.-Harian metro

Komen & Pendapat
Facebook
Twitter

Terbaru


!function(d,s,id){var js,fjs=d.getElementsByTagName(s)[0],p=/^http:/.test(d.location)?'http':'https';if(!d.getElementById(id)){js=d.createElement(s);js.id=id;js.src=p+"://platform.twitter.com/widgets.js";fjs.parentNode.insertBefore(js,fjs);}}(document,"script","twitter-wjs");