Membawang Hari Ini

Perang Vokal 5 Artis Dalam ‘Konsert 5 Divo’

SHAH ALAM: Lima artis popular dari tiga negara iaitu Malaysia, Indonesia dan Singapura berjaya membuktikan persembahan bertenaga dengan vokal mantap dalam Konsert 5 Divo yang berlangsung di Stadium Malawati, di sini, malam Sabtu.

Konsert yang bermula tepat pukul 9 malam itu menyaksikan perang vokal antara Hazama, Hafiz Suip, Taufik Batisah, Judika dan Afgan dengan lagu-lagu ‘berhantu’ mereka.

Pada segmen pertama penyanyi Singapura, Taufik Batisah membuka tirai dengan lagu popularnya Awak Kat Mana dengan diiringi penari latar, diikuti Noktah Cinta (Hafiz Suip), Ku Mohon (Afgan).

Diikuti persembahan Hazama menerusi lagu Penglipurlara dan Bukan Rayuan Gombal daripada penyanyi Indonesia, Judika sebagai sesi pengenalan dihadapan lebih 5,000 penonton.

Konsert berdurasi dua jam itu diiringi oleh orkestra terkenal yang diketuai oleh pengarah muzik, Datuk Ramli MS.

Pada segmen kedua, Hafiz muncul dipentas dengan lagu-lagu balada hitnya berjudul Ku Akui, Bahagiamu Deritaku dan Awan Nano.

Penyanyi yang mempunyai kekuatan vokal tersendiri ini mendapat perhatian penonton apabila lagu-lagu yang didendangkan turut dinyanyikan bersama-sama oleh penonton yang hadir.

Tidak kurang hebatnya persembahan Taufik Batisah berjaya membuai perasaan penonton dengan lagu-lagu sedihnya Usah Lepaskan dan Menakluk Cinta.

“Saya ada masalah kerana suka menulis lagu-lagu sedih, namun saya harap lagu yang saya nyanyikan sampai kepada penonton malam ini.

“Malam ini saya agak seram kerana menyanyi di hadapan penyanyi tersohor Datuk Shiela Majid. Saya harap tidak terkucil malam ini,” ujar Taufik.

Kemunculan Afgan juga antara penyanyi yang dinanti-nantikan pada konsert tersebut.

Penyanyi itu berjaya membuatkan perasaan penonton tersentuh dengan lagu-lagu popularnya berjudul Knock Me Out dan Jodoh Pasti Bertemu.

Pentas bertambah panas apabila Hazama muncul dengan lagu-lagu bernada tinggi berjudul Ku Relakan Jiwa dan lagu popularnya Sampai Mati berduet bersama penyanyi Judika.

Gandingan tersebut mendapat tepukan gemuruh penonton yang terpukau dengan suara kedua-dua penyanyi tersebut.

Judika terus memberi persembahan mantap dengan lagu berjudul Bukan Dia Tapi Aku dan Aku Yang Tersakiti.

Konsert 5 Divo ditutup dengan lagu akhir dinyanyikan secara madley berjudul Dealova dan Lelaki Ini oleh Taufik, Judika, Hazama, Hafiz Suip dan Afgan.

Dalam pada itu, Judika yang ditemui ketika sidang media mengakui lega apabila semua yang dirancang berjalan lancar.

“Saya berasa puas apabila semuanya yang dirancang berjalan lancar biarpun saya mempunyai masalah kesihatan dan sakit tekak.

“Pada awalnya saya agak risau, nasib baik juga saya dapat rehat dan tidur yang cukup semalam,” ujarnya.

Sementara itu, Pengarah Urusan Laugh Out Loud Entertainment, Dafi berkata, jumlah penonton yang agak kurang adalah disebabkan masalah ekonomi negara yang tidak menggalakkan masyarakat berbelanja.

“Jumlah yang datang hari ini kira-kira 4,000 adalah satu jumlah yang boleh dikatakan agak ramai.

“Saya faham masalah ekonomi sekarang membuatkan orang ramai tidak terlalu berbelanja terutama untuk hiburan, namun saya berpuas hati dengan jumlah penonton hari ini,” ujarnya.

-mStar

Komen & Pendapat
Facebook
Twitter

Terbaru


!function(d,s,id){var js,fjs=d.getElementsByTagName(s)[0],p=/^http:/.test(d.location)?'http':'https';if(!d.getElementById(id)){js=d.createElement(s);js.id=id;js.src=p+"://platform.twitter.com/widgets.js";fjs.parentNode.insertBefore(js,fjs);}}(document,"script","twitter-wjs");