Membawang Hari Ini

Mizz Nina lebih selesa baca puisi

KUALA LUMPUR: Selepas memutuskan untuk mengenakan hijab sejak tiga tahun lalu, Mizz Nina tidak lagi mengadakan persembahan nyanyian di khalayak ramai.

Bukan sekadar tidak bersedia untuk menyanyi di hadapan penonton lelaki, malah isteri kepada anggota Hujan, Noh Salleh, ini juga enggan lagi berbuat begitu biarpun pada acara yang hanya dihadiri golongan Hawa.

Ditemui pada majlis sidang media rancangan Into Taqwa With Mizz Nina, baru-baru ini, beliau mengaku masih menerima undangan untuk mengadakan persembahan pada majlis membabitkan khalayak perempuan, tetapi dirinya tidak akan menyanyi.

Sebaliknya, Mizz Nina atau sebenarnya Shazrina Azman, 35, lebih selesa untuk menyampaikan puisi saja andai diminta berbuat begitu.

“Alhamdulillah, saya sudah berhenti menyanyi sejak tiga tahun lalu. Walaupun masih menerima jemputan menyanyi untuk program membabitkan golongan wanita, saya masih tidak bersedia. Menyanyi memerlukan latihan.

“Begitupun, ada kala saya menyanyi juga, tetapi sekadar di rumah. Kalau persembahan nyanyian, memang saya tidak lagi terbabit. Meskipun begitu, saya serahkan sepenuhnya perkara itu kepada suami.

“Apabila ada permintaan untuk saya menjayakan persembahan, sekarang saya lebih selesa membacakan puisi saja,” katanya.

Mengenai program televisyen diacarakan olehnya, Mizz Nina berkata, itulah kemunculan pertamanya menerusi rancangan bual bicara berbahasa Inggeris di TV AlHijrah.

Rancangan berkenaan akan mula disiarkan pada 20 Mac ini.

Pengacaraan juga menjadi fokusnya ketika ini, selain program berbentuk kemanusiaan.

Tahun ini, katanya, beliau dan suami cuba untuk sama-sama menjayakan misi kemanusiaan ke Thailand.-berita harian

Komen & Pendapat
Facebook
Twitter

Terbaru


!function(d,s,id){var js,fjs=d.getElementsByTagName(s)[0],p=/^http:/.test(d.location)?'http':'https';if(!d.getElementById(id)){js=d.createElement(s);js.id=id;js.src=p+"://platform.twitter.com/widgets.js";fjs.parentNode.insertBefore(js,fjs);}}(document,"script","twitter-wjs");