Membawang Hari Ini

Nana Sheme Terima Kritikan Lagu ‘Boleh Blah’

PETALING JAYA: Penyanyi baharu Nana Sheme menerima segala kritikan terhadap single terbaharunya berjudul Boleh Blah yang dikatakan tidak mempunyai lirik yang baik.

Nana atau anma sebenarnya Nur Nabilah Hashimi, 21, berkata, apa yang disampaikan menerusi lagu tersebut hanyalah sekadar hiburan semata-mata.

“Saya akui banyak terima komen negatif tentang lagu ini, ada yang kata lirik lagu ini terlalu mudah dan ada yang kata sedikit kurang ajar tapi mereka kena faham ia adalah hiburan semata-mata.

“Ini bukan pertama kali, sebelum ini lagu Hantu Atau Buaya juga pernah dikecam kerana lirik yang mengarut, jadi saya sudah tidak terkejut dan biasa dengan perkara itu,” ujarnya kepada mStar Online.

Nana berkata demikian ketika diminta mengulas tentang lagu Boleh Blah yang merupakan single keduanya selepas lagu Hantu Atau Buaya.

Katanya, kritikan tersebut juga sedikit sebanyak membuktikan lagu berkenaan mendapat perhatian masyarakat.

“Saya ada baca di laman sosial komen-komen itu, ada yang saya balas dengan cara baik dan jika terlalu teruk saya biarkan sahaja.

“Pada saya kalau mereka boleh tahu dan hafal lirik itu bermakna mereka sudah dengar dan kaji lagu saya tersebut,” ujarnya.

Sementara itu, Nana yang masih lagi belajar di semester terakhir Diploma Bangunan di Universiti Teknologi Mara (UiTM) berkata, dia masih belum memulakan rangka promosi untuk lagu tersebut.

Bagaimanapun, dia bersyukur, lagu tersebut mula dimainkan di radio-radio tempatan dan mendapat tontonan yang tinggi di laman YouTube.

“Alhamdulillah, lagu itu sudah dimainkan di radio-radio tempatan biarpun saya tidak sempat lagi nak buat promosi untuk lagu tersebut kerana sibuk belajar,” ujarnya. -mstar

Komen & Pendapat
Facebook
Twitter

Terbaru


!function(d,s,id){var js,fjs=d.getElementsByTagName(s)[0],p=/^http:/.test(d.location)?'http':'https';if(!d.getElementById(id)){js=d.createElement(s);js.id=id;js.src=p+"://platform.twitter.com/widgets.js";fjs.parentNode.insertBefore(js,fjs);}}(document,"script","twitter-wjs");