Panasnya Hari Ini

Isu MB Terengganu: PM Akan Menghadap Sultan Terengganu

KUALA LUMPUR: Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Tun Razak dijadual menghadap Sultan Terengganu Sultan Mizan Zainal Abidin dalam masa terdekat berhubung perkembangan terkini di negeri itu.

Berikutan itu Perdana Menteri berharap semua pihak tidak membuat spekulasi berhuhung kedudukan Menteri Besar, Ahmad Razif Abd Rahman.

“Selepas majlis menghadap itu saya akan keluarkan kenyataan. Saya berharap kita tidak membuat spekulasi yang bukan-bukan.

“Kerajaan Terengganu akan berjalan seperti biasa. Apa-apa perkembangannya akan saya maklumkan kemudian,” katanya memetik sumber Mstar online.

Beliau berkata demikian ketika diminta mengulas khabar angin mengenai penarikan balik darjah kebesaran termasuk ‘Datuk Seri’ oleh pihak istana kepada Ahmad Razif yang menjadi viral di laman sosial sejak Sabtu.

Tiga majlis yang dihadiri Ahmad Razif pada Sabtu dan Ahad hanya menyebut beliau sebagai Menteri Besar tanpa menyebut nama atau gelarannya.

Bagaimanapun pihak media tidak menerima sebarang kenyataan rasmi berhubung penarikan balik darjah kebesaran itu.

Terdahulu, Ahmad Razif dikurniakan Darjah Dato’ Paduka Mahkota Terengganu Kehormat (DPMT) yang membawa gelaran Datuk pada 2012 serta Seri Setia Sultan Mizan Zainal Abidin (SSMZ) yang membawa gelaran Datuk Seri pada April 2015.

Ahmad Razif yang juga Ahli Dewan Undangan Seberang Takir mengangkat sumpah sebagai Menteri Besar Terengganu menggantikan Datuk Seri Ahmad Said pada 12 Mei 2014.

Komen & Pendapat
Facebook
Twitter

Terbaru


!function(d,s,id){var js,fjs=d.getElementsByTagName(s)[0],p=/^http:/.test(d.location)?'http':'https';if(!d.getElementById(id)){js=d.createElement(s);js.id=id;js.src=p+"://platform.twitter.com/widgets.js";fjs.parentNode.insertBefore(js,fjs);}}(document,"script","twitter-wjs");