Panasnya Hari Ini

Nazri Mahu Teruskan Usul Pemecatan Muhyiddin, Mukhriz & Shafie

KUALA LUMPUR: Ahli Majlis Tertinggi Umno, Datuk Seri Mohamed Nazri Abdul Aziz menegaskan untuk tetap membawa usul supaya Tan Sri Muhyiddin Yassin, Datuk Seri Mohd Shafie Apdal dan Datuk Seri Mukhriz Mahathir dipecat dalam mesyuarat Ahli Majlis Tertinggi (MT) Umno akan datang.

Terdahulu, beliau juga pernah beberapa kali menegaskan akan mengemukakan cadangan usul pemecatan itu berikutan pembabitan pemimpin Umno itu dalam Deklarasi Rakyat yang diketuai bekas Perdana Menteri, Tun Dr Mahathir Mohamad yang bertujuan menjatuhkan perdana menteri dan Presiden Umno.

“Saya tunggu sahaja pengumuman tarikh bila mesyuarat diadakan. Saya akan usulkan,” ujarnya memetik sumber Sinar harian.

Beliau juga turut menyifatkan tindakan Muhyiddin yang juga bekas Timbalan Perdana Menteri dan Mukhriz yang juga bekas Menteri Besar Kedah bersekongkol dengan parti pembangkang sedangkan mereka masih ahli Umno sebagai melanggar prinsip parti.

Malah beliau turut mempertikaikan pihak media yang mempersoalkan berkaitan isu beliau mahu bertumbuk dengan Mukhriz.

“Soal bertumbuk itu, anda perlu faham betul-betul. Bila Mahathir kata orang macam saya makan dedak, anda semua faham. Tapi kenapa bila saya ajak bertumbuk, anda interpretasi secara literal? Takkanlah saya nak bertumbuk dengan orang tua. Bila saya kata saya tak ada masalah, nak bertumbuk pun bertumbuklah, kenapa maksud ayat saya itu diambil secara literal?

“Orang yang membicarakan perkara ini, intelek mereka adalah rendah. Malangnya, blogger Melayu dan wartawan Melayu, tahap intelektual mereka adalah sangat rendah. Itulah masalahnya. Bila kita kata nak bertumbuk, bertumbuklah, maksud saya, kita lawanlah,” katanya.

Komen & Pendapat
Facebook
Twitter

Terbaru


!function(d,s,id){var js,fjs=d.getElementsByTagName(s)[0],p=/^http:/.test(d.location)?'http':'https';if(!d.getElementById(id)){js=d.createElement(s);js.id=id;js.src=p+"://platform.twitter.com/widgets.js";fjs.parentNode.insertBefore(js,fjs);}}(document,"script","twitter-wjs");