Sukan Hari Ini

Sukma: Skuad Terengganu Sasar Dua Pingat Emas

KUALA NERUS: Skuad sepak takraw Terengganu yakin sasaran dua pingat emas mampu digapai dalam temasya Sukan Malaysia (Sukma) di Sarawak yang bakal membuka tirai kejohanannya Jumaat ini.

Presiden Persatuan Sepak Takraw Negeri Terengganu (PSTNT) Mohd Shapian Ali berkata sasaran berkenaan difokuskan kepada acara antara regu dan acara berpasukan.

“Kita yakin sasaran itu akan tercapai memandangkan perkembangan terkinipasukan Terengganu agak konsisten dan komitmen tinggi yang ditunjukkan kesemua pemain menerusi sesi latihan dan perlawanan persahabatan yang dilakukan.

“Semua pemain juga berada dalam keadaan siap sedia dari segi fizikal dan mental bagi mengharungi cabaran, sekaligus merealisasikan sasaran tersebut,”katanya kepada pemberita selepas mengadakan perjumpaan bersama pemain di sini pada Selasa malam.

Mohd Shapian berkata pada temasya sukma kali ini, PSTNT menyenaraikan 30 pemain untuk menggalas cabaran kontinjen Terengganu. -Bernama

Komen & Pendapat
Facebook
Twitter

Terbaru


!function(d,s,id){var js,fjs=d.getElementsByTagName(s)[0],p=/^http:/.test(d.location)?'http':'https';if(!d.getElementById(id)){js=d.createElement(s);js.id=id;js.src=p+"://platform.twitter.com/widgets.js";fjs.parentNode.insertBefore(js,fjs);}}(document,"script","twitter-wjs");