Isu Panas

Keputusan Tepat Tak Pecat Ahmad Said, Kata Adun Ajil

KUALA TERENGGANU: Keputusan Majlis Tertinggi (MT) Umno tidak memecat Adun Kijal, Datuk Seri Ahmad Said daripada parti itu adalah tepat, kata Exco Terengganu, Ghazali Taib.

Beliau berkata, ini kerana Perdana Menteri, timbalannya dan Naib Presiden Umno, Datuk Seri Hishammuddin Hussein merupakan ahli politik berpengalaman yang tahu apa yang baik untuk Terengganu.

Ghazali, yang juga Adun Ajil dan Pengerusi Jawatankuasa Komunikasi, Multimedia dan Tugas-Tugas Khas berkata, sejak kebelakangan ini, rakyat Terengganu dan majoriti Adun tidak berpuas hati dengan kebimbangan yang mereka hadapi.

Beliau berkata, kebimbangan tersebut disebabkan oleh kekeliruan dan suasana politik yang tidak stabil di negeri itu.

“Saya tidak boleh bercakap banyak mengapa ini berlaku. Ini hanya dapat dijawab dengan tepat oleh MB. Tetapi sekarang, saya bimbang dan sedih dengan apa yang dilalui rakyat Terengganu.

“Kita melihat ahli-ahli dalam Umno berpecah kerana keputusan dan kenyataan yang dibuat, dengan kerajaan negeri yang goyah dengan hanya majoriti dua kerusi, BN 17, PAS 14 dan PKR 1,” katanya.

Ghazali berkata, Umno tidak boleh berpecah dengan pemecatan seorang wakil rakyat.

“Kita perlu mengetepikan perbezaan kita, sama ada kita suka atau tidak, dan menyatukan semua ahli dan wakil rakyat.

“Kita perlu membuat parti tempat di mana semua ahli bersatu dan bukan tempat untuk menakut-nakutkan rakyat dengan memecat mereka,” kata Ghazali pada sidang media di sini, Selasa.

-mstar

Komen & Pendapat
Facebook
Twitter

Terbaru


!function(d,s,id){var js,fjs=d.getElementsByTagName(s)[0],p=/^http:/.test(d.location)?'http':'https';if(!d.getElementById(id)){js=d.createElement(s);js.id=id;js.src=p+"://platform.twitter.com/widgets.js";fjs.parentNode.insertBefore(js,fjs);}}(document,"script","twitter-wjs");