Sukan Hari Ini

Tenang motivasi terbaik Titans

Kuala Terengganu: Beraksi tanpa tekanan dan motivasi tinggi menjadi faktor utama skuad T-Team kembali menemui rentak kemenangan pertama selepas tumpas empat perlawanan berturut-turut dalam saingan Liga Super dan Piala Malaysia.

Kejayaan ketika menumpaskan Sarawak 2-0 di Stadium Negeri Kuching, minggu lalu, bakal menjadi tonik berharga buat anak buah Rahmad Darmawan untuk melakar kemenangan kedua berturut-turut apabila bertemu Selangor di Stadium Sultan Ismail Nasiruddin Shah malam esok.

Ketua Pegawai Operasi T-Team Mohd Syahrizan Mohd Zain berkata, beliau sedar bukan tugas mudah buat pemain untuk mengutip mata penuh beraksi di Stadium Negeri berdepan ribuan peminat setia Sarawak Jumaat lalu, namun pemain membuktikan mereka mampu mencatat kemenangan.

“Motivasi tinggi dan beraksi tanpa tekanan sebagaimana ditampilkan pemain ketika perlawanan itu harus dipuji selepas kembali bangkit daripada kekalahan aksi Liga Super dan Piala Malaysia,” katanya.

Penjaring terbanyak skuad The Titans kelahiran Brazil, Patrick Dos Santos Cruz meledak dua jaringan cantik sekali gus berjaya membalas dendam kekalahan kepada skuad Bujang Senang dalam saingan Liga Super.

Mengulas lanjut Mohd Syahrizan gembira dengan peningkatan pasukan dan mengharapkan pemain fokus dengan tidak melakukan kesilapan yang boleh mengundang padah.

“Aksi konsisten pemain perlu untuk meneruskan momentum kemenangan,” katanya yang sebelum ini menyatakan akan mengambil tindakan terhadap mereka yang gagal memperagakan aksi terbaik.-harian metro

Komen & Pendapat
Facebook
Twitter

Terbaru


!function(d,s,id){var js,fjs=d.getElementsByTagName(s)[0],p=/^http:/.test(d.location)?'http':'https';if(!d.getElementById(id)){js=d.createElement(s);js.id=id;js.src=p+"://platform.twitter.com/widgets.js";fjs.parentNode.insertBefore(js,fjs);}}(document,"script","twitter-wjs");