Membawang Hari Ini

Ella, Faizal hangat suasana

Bukan saja seni bela diri yang menjadi tumpuan dalam acara ONE : Unbreakable Warriors di Stadium Negara, Kuala Lumpur, baru-baru ini, tetapi persembahan selingan yang menampilkan ratu rock, Ella dan Faizal Tahir turut menjadi tumpuan.

Ella ketika ditemui mengakui sangat berbesar hari kerana menjadi antara artis pertama terbabit dalam program berkenaan. Malah, dia tidak sangka peminatnya turut berada di acara itu.

“Penonton yang hadir pada malam itu sangat menarik. Mereka bukan penonton yang biasa hadir ke konsert, tetapi tetap memberi sokongan.

“Paling menyentuh hati saya sewaktu mereka menyanyi bersama-sama lagu saya dan hafal liriknya. Tiba-tiba semangat menjadi lebih berkobar-kobar melihat sambutan luar biasa mereka,” katanya.

Dalam persembahan itu, Ella menghangatkan persembahan penutup acara berkenana menerusi lagu Gemilang dan Standing In The Eyes Of The World.

Begitu juga dengan Faizal yang tidak terjejas persembahannya walaupun ketika itu sebahagian penonton mula pulang.

Dengan hanya kira-kira 1,000 penonton setia, Faizal tetap profesional dan penonton yang sebahagian besarnya agak asing dengan persembahannya tetap ‘enjoy’.

Seakan menjadi konsertnya sendiri, Faizal mengotakan janjinya untuk tampil dengan persembahan bertenaga. Bukan saja menyanyikan lagu sendiri, dia turut mendendangkan lagu Inggeris secara ‘mashup’ iaitu We Will Rock You dan I Don’t Wanna Be.

Tiga lagu lagu dinyanyikannya ialah Asalammualaikum, Gemuruh, dan Sejati.

“Terima kasih buat yang masih setia menunggu saya hingga akhir acara. Saya sangat gembira dapat menghiburkan anda semua,” katanya.

Program anjuran Tune Talk itu turut disuntik dengan elemen hiburan menerusi persembahan muzikal seiring dengan penerimaan terhadap seni bela diri campuran itu.

Bekerjasama dengan Universal Music Malaysia, ia bakal menjadi acara wajib di setiap kejohanan bukan saja di Malaysia tetapi negara Asia Tenggara yang lain.

Selain Ella dan Faizal, turut diberi ruang beraksi di pentas berprestij ialah pendatang baru seperti Nik Qistina, Natasha Sass dan BATE.

Sementara itu, acara pertarungan malam ini menyaksikan peserta negara, Ev Ting berjaya menewaskan Rob Lisita dari Australia.

-Harian Metro

Komen & Pendapat
Facebook
Twitter

Terbaru


!function(d,s,id){var js,fjs=d.getElementsByTagName(s)[0],p=/^http:/.test(d.location)?'http':'https';if(!d.getElementById(id)){js=d.createElement(s);js.id=id;js.src=p+"://platform.twitter.com/widgets.js";fjs.parentNode.insertBefore(js,fjs);}}(document,"script","twitter-wjs");