Membawang Hari Ini

Lagu Tema ‘Ola Bola’ Menang Di Anugerah Filem Golden Horse Ke-53

PETALING JAYA: Filem Ola Bola mengukir satu lagi kejayaan apabila diumum memenangi kategori Lagu Asal Terbaik menerusi lagu Arena Cahaya nyanyian Zee Avi di Anugerah Filem Golden Horse ke-53, malam Sabtu.

Zee Avi dan penulis lagu berkenaan Rendra Zawawi menerima trofi di acara yang berlangsung di Dewan Memorial Sun Yat Sen di Taipei, Taiwan.

Zee dalam ucapannya mengakui terkejut dan terharu dengan kemenangan tersebut.

“Saya fikir datang ke majlis ini hanya untuk menyanyikan lagu berkenaan sahaja. Terima kasih kepada pengarah filem Ola Bola iaitu Chiu untuk peluang ini.

“Ini adalah projek yang sangat bagus kerana lagu ini mengenai perpaduan, kepelbagaian dan keharmonian, ia juga mnegingatkan kita bahawa kita semua sama,” ujarnya.

Arena Cahaya menewaskan empat calon lain termasuk saingan terdekatnya nyanyian Lead Dou’s (It’s Not Crime), Its Just What We Do yang menjadi lagu tema filem Soul Mate.

Filem Ola Bola diarahkan oleh Chiu Keng Guan ditayangkan pada Februari lalu mendapat sambutan menggalakkan dan mencecah kutipan boc-office sebanyak RM16.67 juta.

-mStar Online

Komen & Pendapat
Facebook
Twitter

Terbaru


!function(d,s,id){var js,fjs=d.getElementsByTagName(s)[0],p=/^http:/.test(d.location)?'http':'https';if(!d.getElementById(id)){js=d.createElement(s);js.id=id;js.src=p+"://platform.twitter.com/widgets.js";fjs.parentNode.insertBefore(js,fjs);}}(document,"script","twitter-wjs");