Sukan Hari Ini

Lekir: Separuh akhir jalan selamat

SASARAN separuh akhir untuk skuad Harimau Malaysia dalam kempen Piala AFF 2016 yang disasarkan oleh Persatuan Bola Sepak Malaysia (FAM) adalah jalan selamat.

Capo Lekir Ahmad berkata, sasaran badan induk bola sepak negara itu relevan memandangkan persiapan tidak berapa sempurna skuad kendalian Datuk Ong Kim Swee berkenaan.

“Berdasarkan beberapa perlawanan persahabatan sebelum ini, Harimau Malaya dilihat goyah bukan sahaja bagi mensasarkan separuh akhir, malah melepasi peringkat kumpulan pun belum dapat dipastikan, walaupun tidak berada di dalam kumpulan maut bersama Thailand.

“Barang diingat, Malaysia perlu sekurang-kurangnya empat mata bagi melayakkan diri ke separuh akhir, tapi saya tak nampak dari mana mata itu boleh diperolehi,” katanya selepas sidang media Secret Correa Collagen Lotion Payung Capo Lekir, baru-baru ini.

Menurut Lekir, kemungkinan tiga mata boleh diperoleh berdasarkan prestasi terkini Vietnam serta Myanmar sebagai tuan rumah bersama kejohanan dwi tahunan kali ini.

“Kemungkinan hanya tiga mata boleh diperolehi daripada perlawanan pertama menentang Kemboja, itupun bukan semudah dijangka.

“Bagaimanapun, doa tetap mengiringi Harimau Malaya kerana mengikut pengamatan saya, Harimau Malaya akan lebih menjadi jika di dalam pertandingan sebenar berbanding dengan perlawanan persahabatan yang biasanya kelihatan layu.

“Sebagai seorang penyokong bola sepak tanah air, saya akan tetap ke Myanmar menyokong pasukan negara kerana ingin melihat kejayaan atau saksi kemusnahan,” katanya.

Sementara itu, Ketua Pegawai Operasi SC Global Resources Sdn Bhd, Kayrul Anuar Zainuddin berkata, program berkenaan adalah antara tanggungjawab sosial korporat (CSR) pihaknya dalam membarakan semangat kejohanan Piala AFF dalam kalangan penyokong bola sepak tempatan.-sinar harian

Komen & Pendapat
Facebook
Twitter

Terbaru


!function(d,s,id){var js,fjs=d.getElementsByTagName(s)[0],p=/^http:/.test(d.location)?'http':'https';if(!d.getElementById(id)){js=d.createElement(s);js.id=id;js.src=p+"://platform.twitter.com/widgets.js";fjs.parentNode.insertBefore(js,fjs);}}(document,"script","twitter-wjs");