Sukan Hari Ini

PDRM menang tipis ke atas Kedah

POLIS Diraja Malaysia (PDRM) menempah laluan berliku untuk mara ke perlawanan akhir Piala Emas Raja-Raja Ke-76 2016 sekalipun menewaskan Kedah 3-2 dalam separuh akhir pertama, petang semalam.

Dengan modal dua gol tempat lawan milik Kedah itu, PDRM juga ditentang sengit oleh pelawat di Padang Pusat Latihan Polis (Pulapol), Kuala Lumpur yang bangkit dua kali untuk menyamakan jaringan awal 1-1 dan merapatkan jurang ketinggalan 2-3.

Tuan rumah beroleh gol pendahuluan untuk menceriakan penyokongnya dengan jaringan sulung oleh pemain berpengalaman Liga Perdana, Khairul Izuan Abdullah pada minit kelima namun disamakan Nabil Latpi, 10 minit kemudian.

Ahmad Syazwan Kassim kembali meletakkan skuad bimbingan Eddy Gapil itu di depan dengan gol kedua pada minit ke-30 sebelum dilebarkan dengan yang ketiga menerusi Afzal Nazri, lima minit sebelum permainan berakhir.

Namun ketika babak kedua baru berusia tiga minit, Fitri Za’aim Amran melegakan sedikit skuad bimbingan Zulkifli Mahmud itu kerana menambah modal ke separuh akhir kedua di Alor Setar, minggu depan dengan gol kedua Kedah.-sinar harian

Komen & Pendapat
Facebook
Twitter

Terbaru


!function(d,s,id){var js,fjs=d.getElementsByTagName(s)[0],p=/^http:/.test(d.location)?'http':'https';if(!d.getElementById(id)){js=d.createElement(s);js.id=id;js.src=p+"://platform.twitter.com/widgets.js";fjs.parentNode.insertBefore(js,fjs);}}(document,"script","twitter-wjs");