Perak Hari Ini

Pengasuh Ditahan Disyaki Dera Bayi 11 Bulan

IPOH : Seorang bayi perempuan berumur 11 tahun telah dikejarkan ke hospital semalam berikutan dipercayai didera oleh pengasuhnya.

Ketua Jabatan Siasatan Jenayah (JSJ) Perak, Senior Asisten Komisioner, Datuk Gan Tian Kee berkata, bayi tersebut dipercayai didera oleh pengasuhnya di Pantai Remis, Manjung.

“Bayi tersebut dimasukkan ke Hospital Manjung dan doktor mengesahkan kecederaan bayi itu mempunyai unsur-unsur jenayah.

“Susulan itu, pihak polis telah menahan seorang wanita berumur 48 tahun di rumahnya di Taman Samudera, Manjung,”katanya ketika ditemui di Majlis Rumah Terbuka Deepavali Polis Ibu Pejabat Kontinjen (IPK) Perak, di sini, hari ini.

perak-today-2

Mengulas lanjut, beliau berkata, perkara tersebut dilaporkan oleh seorang guru tadika yang mempunyai talian persaudaraan dengan bayi itu kepada pihak polis.

Ujarnya, hasil pemeriksaan mendapati,  bayi tersebut mengalami kecederaan di bahagian kepala dan juga lebam serta bengkak di bahagian badan.

“Pengasuh tersebut telah ditahan reman selama tiga hari, bermula hari ini.

“Suspek akan didakwa di bawah Sekyen 31(1)(a) Akta Kanak-kanak 2001,” tegasnya.

Komen & Pendapat
Facebook
Twitter

Terbaru


!function(d,s,id){var js,fjs=d.getElementsByTagName(s)[0],p=/^http:/.test(d.location)?'http':'https';if(!d.getElementById(id)){js=d.createElement(s);js.id=id;js.src=p+"://platform.twitter.com/widgets.js";fjs.parentNode.insertBefore(js,fjs);}}(document,"script","twitter-wjs");