Membawang Hari Ini

Vokalis duo popular 1990-an, Arab meninggal dunia

KUALA LUMPUR: Penyanyi dan komposer Syed Azlan Syed Abu Bakar atau lebih dikenali sebagai Arab meninggal dunia akibat serangan jantung, jam 5.30 pagi tadi.

Arwah yang berusia 50 tahun menghembuskan nafas terakhir di sebuah hospital swasta di Seremban, Negeri Sembilan pada jam 5.30 pagi.

Sepupu kepada duo Arab & Aidit yang popular sekitar tahun 1990-an itu, Syed Kamarul Muazam Syed Salim berkata, arwah mengadu sakit dada ketika dalam perjalanan pulang dari Johor, awal pagi tadi.

Allahyarham dikejarkan ke klinik berdekatan sebelum menghembuskan nafas terakhir dalam perjalanan ke hospital. “Arwah mengadu sakit dada dan dibawa ke klinik berdekatan namun meninggal dunia sebelum tiba ke hospital.

“Sebelum ini,arwah tidak pernah mempunyai sejarah berdepan serangan jantung. Pemergiannya itu begitu mengejutkan kami.

“Arwah sebelum ini, sering mengadu sakit dada tetapi tidak mendapat pengesahan lanjut doktor berkenaan penyakit yang dihadapinya. Jadi, kami menganggap arwah hanya sakit biasa” katanya kepada BH Online.

Jenazah akan dikebumikan di Labis, Johor.

Allahyarham meninggalkan seorang balu, Marina Abdul Manap dan tiga anak.

Arab yang sinonim dengan duo, Arab dan Aidit yang terkenal dengan lagu Bila Bulan Berwarna Biru dan pernah menjadi vokalis kumpulan Lefthanded untuk album Nafas.

-Bh Online

Komen & Pendapat
Facebook
Twitter

Terbaru


!function(d,s,id){var js,fjs=d.getElementsByTagName(s)[0],p=/^http:/.test(d.location)?'http':'https';if(!d.getElementById(id)){js=d.createElement(s);js.id=id;js.src=p+"://platform.twitter.com/widgets.js";fjs.parentNode.insertBefore(js,fjs);}}(document,"script","twitter-wjs");