Membawang Hari Ini

Dua Ratu Cantik Malaysia Berentap Di Pusingan Akhir ‘Amazing Race Asia’

PETALING JAYA: Dua ratu cantik, Chloe Chen dan Yvonne Lee membuktikan bahawa pengkritik mereka salah, apabila mereka menjadi pasukan tunggal Malaysia yang bakal bersaing di peringkat akhir program realiti, The Amazing Race Asia.

Chen dan Lee, masing-masing merupakan Miss World Malaysia 2011 dan 2012, mendedahkan bahawa pada mulanya peserta lain memandang rendah kemampuan mereka kerana menganggap ‘seorang ratu cantik hanya mahu kelihatan cantik semata-mata’.
“Malah ada satu pasukan datang kepada kami menyatakan bahawa mereka terkejut apabila kami juga terpilih untuk acara ini.

“Mereka fikir seolah-olah kami ini lemah tetapi ia sebenarnya ia tidak hanya bergantung kepada kekuatan fizikal. Pertandingan ini melibatkan minda, kesabaran dan sedikit nasib,” kata Lee, 28.

Lee juga ada mendengar bahawa beberapa peserta yang telah tersingkir menjangkakan bahawa mereka berdua juga akan mengalami nasib serupa ketika program berlangsung.

“Kami telah membuktikan bahawa mereka salah,” katanya.

Dua lagi pasukan yang akan berentap dalam pusingan akhir adalah dari Filipina, yang terdiri daripada rakan-rakan ratu cantik mereka, Parul dan Maggie, dan pasangan suami isteri Eric dan Rona.

Chen, 27, berkata, adalah sesuatu yang baik apabila dua pasukan dengan semuanya peserta wanita bersaing di peringkat akhir, tetapi mengakui persaingan ini tidak mudah.

“Saya amat mengambil berat tentang kaki saya kerana mengalami masalah tendon dan ia amat menyakitkan.

“Saya tidak dapat berjalan selepas satu cabaran fizikal dalam episod kedua terakhir,” kata Chen.

Lee berkata, pasukan keselamatan rancangan tersebut juga bertanya kepadanya sama ada Chen mahu menarik diri.

“Dia kata ‘tidak, kami telah berada di tahap ini dan kami perlu berjuang sehingga ke akhir’. Dia seperti seorang pejuang,” kata Lee.

The Amazing Race Asia kini berada di musim kelima.

Program ini memerlukan peserta menyertai perlumbaan di rantau Asia, dengan cara bertanding dalam pelbagai cabaran ekstrim bagi merangkul hadiah utama AS$100,000 (RM441,445).

Pusingan akhir dan turut melibatkan pasukan Malaysia ini dapat ditonton pada Khamis, pukul 9 malam di saluran AXN (Astro 701).

-mStar Online

Komen & Pendapat
Facebook
Twitter

Terbaru


!function(d,s,id){var js,fjs=d.getElementsByTagName(s)[0],p=/^http:/.test(d.location)?'http':'https';if(!d.getElementById(id)){js=d.createElement(s);js.id=id;js.src=p+"://platform.twitter.com/widgets.js";fjs.parentNode.insertBefore(js,fjs);}}(document,"script","twitter-wjs");