Sukan Hari Ini

Lampard Minat Kembali Sarung Jersi Chelsea

FRANK Lampard berkata dia berminat untuk kembali ke Chelsea sebagai pemain, walaupun bekas pemain tengah England itu tidak ditawarkan kontrak.

Penjaring terbanyak terkemuka sepanjang zaman The Blues itu sedang mempertimbangkan pilihannya selepas kontraknya tamat dengan kelab MLS, New York City.

Bercakap bersama kapten Chelsea, John Terry dalam laman Soccer AM, Lampard berkata: “Saya dan John adalah Chelsea walau apa jua yang berlaku…dalam beberapa kapasiti saya akan berada bersama Chelsea.

“Sama ada dengan tiket saya musim ini atau menonton mereka… saya tidak tahu lagi. Saya akan mempunyai hubungan yang sangat rapat. Sama ada saya bakal berperanan (sebagai seorang pemain), ia bukan di tangan saya, jadi saya tidak boleh pergi lebih jauh pada itu.

“Saya sangat tenang mengenainya, ia merupakan tempat yang menarik. Jika datang perkara yang betul, saya akan mengambilnya. Jelas sekali Chelsea, saya sukakannya tetapi ia tidak selalunya berfungsi sebegitu.”

Lampard yang menjaringkan 211 gol untuk Chelsea sepanjang 13 tahun bersama pasukan itu meninggalkan London pada musim panas 2014 dan menyertai Liga Perdana Inggeris bersama Manchester City.

Pemain berusia 38 tahun itu menghabiskan masa selama dua musim di New York sebelum menjadi ejen bebas pada bulan lepas.-mstar

Komen & Pendapat
Facebook
Twitter

Terbaru


!function(d,s,id){var js,fjs=d.getElementsByTagName(s)[0],p=/^http:/.test(d.location)?'http':'https';if(!d.getElementById(id)){js=d.createElement(s);js.id=id;js.src=p+"://platform.twitter.com/widgets.js";fjs.parentNode.insertBefore(js,fjs);}}(document,"script","twitter-wjs");