Membawang Hari Ini

Azharina Syukur Rezeki Murah

KUALA LUMPUR:Penyanyi Azharina Azhar mengakui rezekinya semakin murah selepas memenangi program realiti nyanyian Gegar Vaganza musim ketiga (GV3) pada Disember lalu.

Azharina, 32, berkata beliau bersyukur dengan rezeki yang diterimanya malah undangan persembahan nyanyian sudah penuh sehingga penghujung tahun 2017 sehingga terpaksa menolak beberapa tawaran secara baik kerana masalah jadual.

“Alhamdulillah, jadual saya sudah penuh hingga Disember ini, memang ada yang terpaksa saya tolak secara baik kerana masa bertindan.

“Boleh dikatakan setiap minggu ada sahaja persembahan makan malam (dinner show). Saya baru sahaja balik persembahan untuk Sultan Kedah dan bakal membuat persembahan majlis untuk Sultan Brunei pula minggu ini,” ujarnya memetik sumber mStar Online.

Azharina berkata demikian apabila ditanya mengenai perkembangan kerjayanya selepas berakhir program realiti nyanyian popular itu.

Tambahnya kini, beliau telah mempunyai kelompok peminat yang kebanyakkannya berusia lebih 35 tahun.

Katanya, perkara itu membuatkan dia beruntung apabila kerap dipanggil untuk majlis- majlis korporat dan orang kenamaan.

“Boleh dikatakan kebanyakkan persembahan untuk menteri-menteri sahaja, mungkin suara dan lagu-lagu nyanyian saya lebih diminati oleh golongan berumur.

“Tidak mengapalah, walaupun kurang peminat dikalangan remaja tapi saya beruntung kerana bayaran untuk persembahan untuk golongan seperti ini jauh lebih bagus,” ujarnya.

Azharina juga bakal bakal membuat konsert di Lombok Indonesia pada 26 Januari ini dan terharu apabila diterima peminat negara jiran itu dan berhasrat untuk memecah pasaran negara tersebut.

“Alhamdulillah, tiket untuk konsert saya sudah pun habis dijual disana dan saya diminta untuk menyanyikan lima buah lagu.

“Peminat di sana banyak memberi sokongan dan saya juga ada rancangan untuk memasuki pasaran negara itu dengan berkolaborasi dengan pemuzik-pemuzik Indonesia tidak lama lagi,” ujarnya.foto/mstar

Komen & Pendapat
Facebook
Twitter

Terbaru


!function(d,s,id){var js,fjs=d.getElementsByTagName(s)[0],p=/^http:/.test(d.location)?'http':'https';if(!d.getElementById(id)){js=d.createElement(s);js.id=id;js.src=p+"://platform.twitter.com/widgets.js";fjs.parentNode.insertBefore(js,fjs);}}(document,"script","twitter-wjs");