Sukan Hari Ini

Gol jadi inspirasi

Kuantan: Pemain tengah Pahang, Syamim Yahya gembira kerana jaringannya ketika skuad itu seri 1-1 dengan Perak Sabtu lalu membantu Pahang membawa pulang satu mata.

Pemain berasal dari Raub itu berkata, kerjasama rakan sepasukan juga menjadi faktor kejayaan skuad Tok Gajah untuk mencuri satu mata pada aksi pembukaan Liga Super.

Tiada yang lebih bermakna kerana keutamaan adalah memastikan skuad itu tidak terlepas sebarang mata pada setiap perlawanan, katanya.

“Bukan pencapaian individu saya mahukan termasuk pemain mana yang menjaringkan gol kerana keutamaan adalah memastikan kejayaan buat pasukan.

“Apapun kami gembira kerana aksi pertama liga di tempat lawan, Pahang berjaya mencuri satu mata sebagai penyuntik semangat untuk beraksi lebih baik pada perlawanan kedua nanti,” katanya semalam.

Mengulas perpindahan ke Pahang musim ini, Syamim yang juga bekas pemain FELDA United mengharapkan keputusan itu akan membantunya meraih kejayaan bersama pasukan baru.

Selepas tiga musim bersama The Fighters sejak 2014 tanpa sebarang kejuaraan, kehadirannya dalam skuad Tok Gajah diharap mendapat keputusan positif.

“Bukan semata-mata saya anak Pahang tapi ia lebih kepada mengembalikan kegemilangan skuad itu yang suram musim lalu, perubahan dilakukan musim ini diharap membantu menaikkan kembali Pahang.

“Sebagai pemain, saya akan berusaha untuk beraksi pada tahap terbaik dan dengan sokongan padu rakan sepasukan, Pahang akan menjulang sekurang-kurangnya satu piala musim ini,” ujarnya.

-Harian Metro

Komen & Pendapat
Facebook
Twitter

Terbaru


!function(d,s,id){var js,fjs=d.getElementsByTagName(s)[0],p=/^http:/.test(d.location)?'http':'https';if(!d.getElementById(id)){js=d.createElement(s);js.id=id;js.src=p+"://platform.twitter.com/widgets.js";fjs.parentNode.insertBefore(js,fjs);}}(document,"script","twitter-wjs");