Isu Panas

Jangan Panjangkan Isu BR1M – KJ

KUALA LUMPUR: Isu Bantuan Rakyat 1Malaysia (BR1M) tidak perlu dipanjangkan memandangkan pemberian bantuan itu terbukti ianya satu polisi kerajaan yang baik bagi rakyat.

Ketua Pemuda Umno Khairy Jamaluddin, berkata, beliau bersyukur fakta berkenaan akhirnya turut diakui bekas Perdana Menteri Tun Dr Mahathir Mohamad yang sebelum ini pernah dilapor melabelkannya sebagai rasuah.

“Akhirnya kita nampak BR1M dasar yang baik,” katanya, lapor Bernama.

Beliau berkata demikian ketika ditemui selepas menutup Karnival Kewangan anjuran Bank Negara yang turut dihadiri Gabenor Bank Negara, Datuk Muhammad Ibrahim, di sini, Ahad.

Khairy yang juga Menteri Belia dan Sukan mengulas ucapan Dr Mahathir pada Sabtu malam yang dilapor memberi bayangan BR1M akan diteruskan jika pembangkang memenangi PRU-14.

Ditanya sekiranya Dr Mahathir boleh dilabelkan sebagai melakukan pusingan’U’ dengan kenyataan terbaharunya, Khairy enggan menjawab kerana ini menurutnya hanya akan menjadi satu polemik yang akhirnya mencemarkan BR1M sebagai satu dasar yang baik.

“Pendekatan (BRIM) ini sebenarnya diamalkan di banyak negara, malah ini adalah satu pendekatan yang dicadang Bank Negara sendiri.

“Bagi saya mewakili kerajaan, ini adalah satu polisi yang akan kita teruskan, kerana ini adalah polisi yang terbukti berjaya meringankan beban dan bantu rakyat untuk tampung kehidupan mereka,” katanya.

Komen & Pendapat
Facebook
Twitter

Terbaru


!function(d,s,id){var js,fjs=d.getElementsByTagName(s)[0],p=/^http:/.test(d.location)?'http':'https';if(!d.getElementById(id)){js=d.createElement(s);js.id=id;js.src=p+"://platform.twitter.com/widgets.js";fjs.parentNode.insertBefore(js,fjs);}}(document,"script","twitter-wjs");