Panasnya Hari Ini
Like

PM Ajak Rakyat Kongsi Pandangan, Idea Mengenai TN50

January 19, 2017
91 Views
0 Comments
1 minute read
PM Ajak Rakyat Kongsi Pandangan, Idea Mengenai TN50

KUALA LUMPUR: Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Tun Razak mengajak orang ramai supaya tampil berkongsi pandangan dan pendapat mereka mengenai gagasan Transformasi Nasional 2050 (TN50).

Ujar Najib, orang ramai boleh mengemukakan pandangan dan pendapat mereka ke e-mel [email protected] selewat-lewatnya pada 2 petang Khamis sebelum perbincangan mengenai TN50 dijalankan.

“Apakah aspirasi anda untuk Malaysia di 2050?

“Saya akan membincangkan topik ini bersama golongan muda Malaysia dalam sesi Dialog Perdana TN50 esok (Khamis), dan saya juga ingin mendengar daripada anda semua,” kata menerusi catatannya di laman rasmi Facebook pada Rabu.

Sesi dialog perdana utama untuk program TN50 akan diadakan pada dua petang ini.

Program ini akan meliputi sesi public engagement (perbincangan awam) yang akan bermula dengan generasi muda membincangkannya dan untuk kerajaan mendapat input dan cadangan berkenaan hala tuju negara menjelang 2050, iaitu tempoh selama 30 tahun daripada 2020.

Pelancaran ini akan diadakan di Universiti Malaya yang akan menyaksikan perdana menteri akan berinteraksi dengan 500 belia Malaysia atau generasi muda Malaysia.

TN50 merupakan dasar futuristik bagi memeta hala tuju negara untuk tempoh 30 tahun selepas 2020.

Komen & Pendapat

Leave a Reply