Jenayah

Ugut sebar gambar lucah kekasih

Jempol: Seorang lelaki ditahan polis di sebuah rumah di Bandar Seri Jempol, di sini, kerana mengugut mahu menyebarkan gambar lucah bekas kekasihnya jika tidak memberinya wang.

Ketua Polis Daerah Superintendan Noorzainy Mohd Noor berkata, lelaki berusia 20 tahun itu ditahan jam 8.15 malam tadi, selepas polis menerima laporan daripada remaja perempuan berusia 18 tahun.

Menurutnya, remaja terbabit mendakwa menerima SMS daripada lelaki itu ketika berada di Pekan Bahau di sini, jam 4 petang, semalam.

“Lelaki itu mengugut mahu menyebarkan gambarnya dan mengganggu keluarganya jika dia tidak memberi wang. Mangsa sudah beberapa kali diugut dan memberi lelaki itu wang seperti diminta, sejak mereka berpisah tiga bulan lalu.

“Mangsa berasa takut lalu membuat laporan di Balai Polis Bahau. Polis kemudian menahan suspek untuk tindakan lanjut mengikut Seksyen 507 Kanun Keseksaan,” katanya ketika dihubungi, hari ini.

Beliau berkata, suspek direman empat hari bermula hari ini hingga Jumaat.

-Harian Metro

Komen & Pendapat
Facebook
Twitter

Terbaru


!function(d,s,id){var js,fjs=d.getElementsByTagName(s)[0],p=/^http:/.test(d.location)?'http':'https';if(!d.getElementById(id)){js=d.createElement(s);js.id=id;js.src=p+"://platform.twitter.com/widgets.js";fjs.parentNode.insertBefore(js,fjs);}}(document,"script","twitter-wjs");