Membawang Hari Ini

Pelumba F4 Malaysia jadi kegilaan gadis Indonesia

PELUMBA negara, Isyraf Danish Mohd Ghazali,16, kini menjadi kegilaan gadis-gadis Indonesia.

Pelumba Malaysia yang sedang meningkat naik ini mula dikenali negara jiran itu apabila memenangi kejohanan Formula 4 Asia Tenggara (F4 SEA) di Sentul, Indonesia, Jakarta tahun lalu.

Menerusi laman Instagram faktanya Google, nama Isyraf Danish mula menjadi sebutan.

Faktanya google merupakan Instagram di Indonesia yang menghimpunkan pelbagai kisah menarik yang dipetik daripada Instagram popular dan trending.

Gambar Isyraf Danish yang dikongsi menerima hampir 29,000 likes. Menerusi laman sosial instagram milik anak kelahiran Subang Jaya, Selangor ini pula, dia menerima lebih 900 komen berhubung dirinya yang kian menjadi perhatian.

Isyraf Danish mengakui terkejut namun bersyukur apabila dirinya semakin dikenali memetik laporan Sinar Harian.

Dia juga sudah mengumpul hampir 500,000 pengikut di Instagramnya.

Pada perlumbaan FA SEA yang diadakan di Litar Sepang bulan lalu, Isyraf Danish menduduki tempat kedua.

Dengan kemenangan itu, Isyraf Danish turut dianugerahkan sebagai pelumba Malaysia sedang meningkat selepas me­raih podium dalam semua enam perlumbaan pusingan terakhir kejuaraan F4 SEA.

Komen & Pendapat
Facebook
Twitter

Terbaru


!function(d,s,id){var js,fjs=d.getElementsByTagName(s)[0],p=/^http:/.test(d.location)?'http':'https';if(!d.getElementById(id)){js=d.createElement(s);js.id=id;js.src=p+"://platform.twitter.com/widgets.js";fjs.parentNode.insertBefore(js,fjs);}}(document,"script","twitter-wjs");