Jenayah

Polis Akan Jumpa Bekas Perogol Bersiri

KUALA LUMPUR:Timbalan Ketua Polis Negara, Tan Sri Noor Rashid Ibrahim berkata pihak Polis berharap dapat berjumpa dengan Selva Kumar Subbiah sebaik sahaja bekas perogol bersiri itu pulang ke tanah air.

Tambahnya polis akan berjumpa dengan lelaki berusia 56 tahun itu bagi merakamkan keterangannya termasuk di mana dia akan tinggal, rancangan masa depannya termasuk butiran peribadi lain.

Beliau bagaimanapun berkata, Selva Kumar telah menjalankan hukuman penjara dan berhak pulang ke Malaysia bagi menjalani kehidupan normal kerana dia merupakan warga negara ini.

“Kita faham kebimbangan masyarakat terhadap pembebasan dan kepulangannya kerana dia mempunyai rekod buruk,” katanya kepada pemberita selepas menutup Perbarisan Tamat Latihan Kursus Asas Kadet Polis Siri 1/2016 di Pusat Latihan Polis (Pulapol) pada Sabtu memetik sumber Mstar.

Tambah Noor Rashid, polis juga turut berharap untuk mendapat kerjasama Selva Kumar.

Selva disabitkan bersalah kerana melakukan serangan seksual terhadap berpuluh-puluh wanita di Toronto dijangka pulang pada Sabtu selepas menjalani hukuman penjara selama 24 tahun.

Komen & Pendapat
Facebook
Twitter

Terbaru


!function(d,s,id){var js,fjs=d.getElementsByTagName(s)[0],p=/^http:/.test(d.location)?'http':'https';if(!d.getElementById(id)){js=d.createElement(s);js.id=id;js.src=p+"://platform.twitter.com/widgets.js";fjs.parentNode.insertBefore(js,fjs);}}(document,"script","twitter-wjs");