Membawang Hari Ini

Rizal (AF5) Cemburu Kejayaan Rakan Seperjuangan

PETALING JAYA: Bekas bintang Akademi Fantasia 5 (AF5) Rizal Ayub mengakui cemburu melihat kejayaan beberapa rakan seangkatannya dalam program itu yang masih bergiat aktif dalam bidang seni.

Rizal atau Hasfarizal Ayub, 30, berkata, perasaan itu juga telah membuatkan dia bersemangat untuk kembali merancakkan karier seninya yang agak malap sejak beberapa tahun kebelakangan ini.

“Sudah tentu ada perasaan cemburu apabila melihat rakan-rakan berjaya dalam bidang seni tetapi tidaklah sampai iri hati.

“Cemburu itu sebenarnya sebagai pemangkin semangat untuk saya bangkit kembali membina nama yang telah mula dilupakan,” katanya kepada mStar Online.

Antara artis yang sama-sama bertanding dengan Rizal dalam AF5 adalah Mila Jirin, Ebi Kornelis, Aizat Amdan, Dafi, Heliza Helmi dan Shawal.

Dalam pada itu, Rizal berkata, walaupun menyedari hakikat di sudah lagi tidak popular namun minat mendalam terhadap nyanyian membuatkan semangatnya terus membara untuk membuat kemunculan semula.

Kata Rizal lagi, dia tidak kisah sekiranya perlu merangkak semula daripada bawah asalkan dapat meneruskan karier dalam bidang seni.

“Dari segi populariti memang sudah tiada tetapi semangat dan minat itu masih membara dalam diri saya.

“Saya sedar persaingan hebat daripada bakat-bakat baharu tetapi pada saya ia bukan alasan untuk terus berusaha asalkan ada semangat dan minat.

“Tidak mengapa jika saya perlu bermula kembali dari bawah kerana memang masih banyak perkara yang perlu saya belajar,” katanya.

Sementara itu, Rizal memberitahu dia sebenarnya tidak pernah menghilangkan diri malah masih aktif mengadakan persembahan di seluruh Malaysia.

“Saya memang sepenuh masa menyanyi dan Alhamdulillah rezeki nyanyian tidak pernah putus dan sentiasa ada undangan nyanyian.

“Barangkali saya dilihat sepi kerana jarang muncul di televisyen atau mendapat publisiti,” jelasnya yang merancang untuk tampil dengan single terbaharunya pada April depan.

-mstar

Komen & Pendapat
Facebook
Twitter

Terbaru


!function(d,s,id){var js,fjs=d.getElementsByTagName(s)[0],p=/^http:/.test(d.location)?'http':'https';if(!d.getElementById(id)){js=d.createElement(s);js.id=id;js.src=p+"://platform.twitter.com/widgets.js";fjs.parentNode.insertBefore(js,fjs);}}(document,"script","twitter-wjs");