Membawang Hari Ini

Syamel & Ernie Juara Duo Star Musim Pertama

PETALING JAYA: Pasangan duo Syamel dan Ernie menepati ramalam apabila muncul sebagai juara program Duo Star musim pertama.

Kemenangan itu melayakkan mereka memenangi hadiah wang tunai sebanyak RM100,000 berserta trofi.

Mereka menyampaikan dua buah lagu iaitu Balqis nyanyian asal Datuk Siti Nurhaliza dan Lupa Pada Janji (Datuk Jamal Abdillah).
image: http://www.mstar.com.my/hiburan/berita-hiburan/2017/02/05/juara-duo-star/~/media/653f7796b5ce4277bec89b4d8ab182f5.ashx?la=en

Persembahan bertenaga Awie Rafael dan Kaka Azraff nyata berbaloi apabila mereka dinobat sebagai pemenang tempat kedua.

Manakala tempat kedua milik Awi Rafael dan Kaka Azraff dan tempat ketiga dimiliki oleh Haiza dan Aepul.

Mereka masing-masing membawa pulang hadiah wang tunai berjumlah RM50,000 dan RM25,000 berserta trofi.

Tempat terakhir iaitu Firman dan Ayai turut membawa pulang hadiah wang tunai berjumlah RM10,000 berserta trofi.

Kesemua peserta pada pertandingan akhir itu diadili seratus peratus oleh juri profesional iaitu Datuk Acis, Datuk Hattan dan Adibah Noor.

image: http://www.mstar.com.my/hiburan/berita-hiburan/2017/02/05/juara-duo-star/~/media/f8ded07ab9244485bc68a97eb0e039b2.ashx?la=en

Pasangan Haiza dan Aepul membawa pulang hadiah wang tunai RM25,000.

Pada malam final itu, kesemua peserta membuat persembahan menerusi dua pusingan iaitu bebas dan lagu yang pernah bergelar juara.

Sementara itu, kesemua finalis pada pertandingan akhir itu bakal tampil dengan single duet terbaharu iaitu Aku Cinta (Syamel & Ernie Zakri), Ada Jalannya (Awi Rafael & Kaka Azraff), Yakin Aku (Ayai & Firman) dan Jangan Pernah Berdusta (Haiza & Aepul).

Sementara itu penyanyi Siti Nurhaliza, Ayda Jebat dan Faizal Tahir muncul sebagai artis undangan.

Duo Star dihoskan oleh Datuk AC Mizal dan ia disiarkan di saluran Astro Ria 104 dan Ria HD 123.

Rakaman rancangan berkenaan dipertontonkan kepada media dalam satu majlis yang di Bandar Utama di sini serentak dengan penyiarannya di televisyen.

-mstar

Komen & Pendapat
Facebook
Twitter

Terbaru


!function(d,s,id){var js,fjs=d.getElementsByTagName(s)[0],p=/^http:/.test(d.location)?'http':'https';if(!d.getElementById(id)){js=d.createElement(s);js.id=id;js.src=p+"://platform.twitter.com/widgets.js";fjs.parentNode.insertBefore(js,fjs);}}(document,"script","twitter-wjs");