Membawang Hari Ini

Tak Serik Bercinta Sesama Artis

PETALING JAYA: Kegagalan dalam percintaan lalu bukan penghalang bagi pelakon, Raja Afiq, 23, untuk mendekati mana-mana wanita termasuk di kalangan artis.

Menurutnya, hubungan singkat bersama pelakon Anis Al-Idrus tidak mematahkan semangat aktor itu untuk menjalinkan hubungan istimewa bersama rakan selebriti.

“Saya sentiasa terbuka untuk bercinta dengan sesiapa sahaja. Tak kisahlah jika jodoh saya nanti dengan artis ataupun sesiapa sahaja.

“Tak perlu serik (bercinta dengan artis) kerana hati budi setiap wanita adalah berbeza,” katanya kepada mStar Online.

Bagaimanapun menurut pelakon drama Sayangku Kapten Mukhriz itu, dia tidak mahu terburu-buru untuk mencari pasangan hidup.

“Buat masa ini saya masih solo, selesa berkawan dengan semua orang,” katanya ringkas.

Pada Julai tahun lalu Raja Afiq dan Anis atau nama sebenarnya Sharifah Anis Syed Zainal Al Idrus, 29, mengaku menjalinkan hubungan istimewa namun berpisah selepas kira-kira tiga bulan.

Sementara itu bercerita mengenai ciri-ciri wanita pilihannya, Raja Afiq berkata rupa paras bukanlah kriteria utama dalam mencari jodoh.

“Soal rupa tak perlu terlalu cantik, tapi biarlah sedap mata memandang.

“Tak mengapa kalau orang lain anggap tak cantik asalkan menarik di mata saya,” katanya.

Selain itu tambah Raja Afiq dia mahukan seorang wanita yang mampu memahami kerjayanya sebagai pelakon.

“Paling penting wanita itu kena faham cara saya berkerja terutama membabitkan soal masa,” katanya sambil menambah bahawa wanita yang pandai memasak merupakan bonus untuknya.

Komen & Pendapat
Facebook
Twitter

Terbaru


!function(d,s,id){var js,fjs=d.getElementsByTagName(s)[0],p=/^http:/.test(d.location)?'http':'https';if(!d.getElementById(id)){js=d.createElement(s);js.id=id;js.src=p+"://platform.twitter.com/widgets.js";fjs.parentNode.insertBefore(js,fjs);}}(document,"script","twitter-wjs");