Isu Panas

DAP makin bankrap idea

KOTA BHARU:Ketua Penerangan Pemuda Pas Pusat, Ahmad Fadhli Shaari berpendapat DAP semakin bankrap idea apabila menghujahkan pelbagai dakwaan yang tidak masuk akal melibatkan perjuangan Pas, sejak kebelakangan ini.

Malah jelasnya, berkemungkinan DAP lupa, segala tuduhan dan pandangan yang tidak benar berkenaan Pas itu adalah mencerminkan parti mereka sendiri.

“Mereka lupa bahawa dalam keadaan mereka menuduh pas dengan pelbagai tuduhan, tiba-tiba pemimpin mereka sendiri yang melompat keluar daripada parti dan sebagainya.

“Sebagai pemimpin ‘lama’, saya nasihatkan Penasihat DAP, Lim Kit Siang fikir tentang masa depan parti sendiri, tidak perlu menabur pelbagai dakwaan yang akhirnya merugikan semua pihak,” katanya memetik sumber Sinar Harian semalam.

Beliau mengulas mengenai tindakan Lim Kit Siang yang didakwa cuba membezakan Pas zaman keberadaan bekas Mursyidul Am Pas, Allahyarham Datuk Nik Abdul Aziz Nik Mat dan zaman Datuk Seri Abdul Hadi Awang.

Ahmad Fadhli berkata, DAP seharusnya menghentikan tindakan ‘pusing cerita’ dan tumpukan perhatian kepada usaha untuk perkasakan parti sendiri, bukannya dengan menabur tuduhan yang tidak masuk akal kepada parti-parti yang lain.

Malah Ketua Pemuda Pas negeri itu juga memberitahu, tindakan itu tidak ubah seperti memperlihatkan DAP kini berada dalam situasi yang tidak tenang dan gelabah dengan keadaan politik semasa.

“Lim Kit Siang berkata, Pas pada zaman Tuan Guru Haji Hadi sudah berbeza dengan Pas di zaman Tuan Guru Nik Aziz, dalilnya apabila ada ‘akar umbi’ Pas yang mengadakan demonstrasi mengangkat sepanduk mengecam pimpinan DAP dan beberapa pimpinan parti yang lain.

“Siapa ‘akar umbi’ Pas itu? Jika Pas ingin mengerahkan penyokongnya, lihat sahajalah Himpunan RUU 355. Melabel demonstrasi sekecil itu yang entah dari mana datangnya sebagai mewakili Pas, adalah satu kenyataan bankrap idea,” katanya.

Komen & Pendapat
Facebook
Twitter

Terbaru


!function(d,s,id){var js,fjs=d.getElementsByTagName(s)[0],p=/^http:/.test(d.location)?'http':'https';if(!d.getElementById(id)){js=d.createElement(s);js.id=id;js.src=p+"://platform.twitter.com/widgets.js";fjs.parentNode.insertBefore(js,fjs);}}(document,"script","twitter-wjs");