Isu Panas

DAP perlu desak Pas Selangor

DAP perlu memberikan tekanan kepada Presiden Pas, Datuk Seri Abdul Hadi Awang agar menarik balik pindaan Akta Mahkamah Syariah (Bidang Kuasa Jenayah) 1965 (RUU 355).

“Sekiranya Abdul Hadi tidak cadang menarik balik usul pindaan itu, kerajaan Selangor mesti bertindak memecat semua ahli Pas yang mempunyai kedudukan dalam negeri itu,” kata Setiausaha MCA Selangor, Datuk Ng Chok Sin seperti dipetik dalam Oriental Daily.

Menurut beliau, selain Kelantan, Pas Selangor mempunyai ramai ahli yang memiliki jawatan dan menikmati segala sumber milik kerajaan negeri.

“Oleh itu, cara yang paling sesuai untuk menghalang usul RUU 355 ini ialah kerajaan Selangor perlu memecat ahli-ahli Pas yang memegang jawatan dalam kerajaan negeri,” katanya.

Kata Chok Sin, DAP adalah parti terbesar dalam Kerajaan Selangor dan berhak memberi kata-kata terakhir kepada Pas agar menarik balik usul RUU 355.

Komen & Pendapat
Facebook
Twitter

Terbaru


!function(d,s,id){var js,fjs=d.getElementsByTagName(s)[0],p=/^http:/.test(d.location)?'http':'https';if(!d.getElementById(id)){js=d.createElement(s);js.id=id;js.src=p+"://platform.twitter.com/widgets.js";fjs.parentNode.insertBefore(js,fjs);}}(document,"script","twitter-wjs");