Membawang Hari Ini

Lambakan filem Hollywood di China, Jackie Chan akui tidak tergugat

PELAKON popular antarabangsa Jackie Chan, 62, akui lambakan filem Hollywood di China tidak sedikit pun memberi kesan terhadap kerjaya seninya.

Menurut laporan Daily Mail, Jackie Chan menganggap perkara itu sebagai satu cabaran yang besar kepada penggiat filem-filem tempatan di China.
“Seperti semua orang tahu, di Hollywood mereka mempunyai teknologi yang lebih canggih daripada kita (China).

“Jadi perkara itu secara tidak langsung memberi peluang kepada pengarah dan pelakon untuk belajar memperbaik mutu lakonan dan kualiti dalam filem keluaran mereka.

“Sejujurnya saya juga mempunyai rasa bimbang dan takut dengan lambakan filem Hollywood, namun saya percaya tekanan seperti ini adalah sesuatu yang positif kepada semua.

“Sekiranya lebih banyak filem yang masuk, jadi kami boleh memperbaik kualiti keluaran filem pada masa akan datang,” katanya memetik laporan Astro Awani.

Komen & Pendapat
Facebook
Twitter

Terbaru


!function(d,s,id){var js,fjs=d.getElementsByTagName(s)[0],p=/^http:/.test(d.location)?'http':'https';if(!d.getElementById(id)){js=d.createElement(s);js.id=id;js.src=p+"://platform.twitter.com/widgets.js";fjs.parentNode.insertBefore(js,fjs);}}(document,"script","twitter-wjs");