Membawang Hari Ini

Nabila Tolak Tawaran Munafik 2

Kuala Lumpur: Pelakon popular, Nabila Huda terpaksa menolak tawaran filem Munafik 2 arahan Syamsul Yusof berikutan komitmen terhadap drama bersiri 100 episod.

Nabila, 33, ketika dihubungi berkata, dia terpaksa menolak dengan cara baik tawaran Syamsul itu dan menganggap bukan rezekinya untuk berlakon dengan syarikat produksi itu.

“Memang Syamsul ada tawarkan kepada saya, tapi tak boleh nak buat. Pada masa sama, saya terikat dengan jadual kerja lain. Lagipun penerbit drama bersiri itu sudah mendapatkan tarikh saya sejak tahun lalu lagi.

“Penggambaran drama itu dijadual berlangsung awal April ini sehingga Januari 2018. Jadi, saya menganggap tak ada rezeki nak berlakon dan bekerjasama dengan mereka lagi,” katanya kepada Harian Metro.

Terdahulu ruangan Cik Pang dalam akhbar Metro Ahad semalam melaporkan Nabila yang juga pemenang Pelakon Wanita Terbaik pada Festival Filem Malaysia (FFM 28) tidak berlakon dalam sekuel filem Munafik itu.

Menerusi laporan sama, pelakon Pontianak Harum Sundal Malam iaitu Maya Karin dipilih bagi menggalas watak utama yang juga watak baru dalam filem itu.

“Saya difahamkan Maya bakal terbabit dalam filem itu, tapi saya tak pasti sejauh mana kebenarannya,” katanya.

Sementara itu, cubaan Harian Metro bagi mendapatkan kenyataan Syamsul tidak berjaya apabila panggilan telefon tidak dijawab.

Filem Munafik yang ditayangkan pada Februari tahun lalu mencipta fenomena apabila mendapat kutipan tertinggi dalam sejarah perfileman tempatan sebanyak RM19 juta.

Komen & Pendapat
Facebook
Twitter

Terbaru


!function(d,s,id){var js,fjs=d.getElementsByTagName(s)[0],p=/^http:/.test(d.location)?'http':'https';if(!d.getElementById(id)){js=d.createElement(s);js.id=id;js.src=p+"://platform.twitter.com/widgets.js";fjs.parentNode.insertBefore(js,fjs);}}(document,"script","twitter-wjs");