Membawang Hari Ini

Shuib (Sepahtu) Kemaruk Bersanding Lagi

KUALA LUMPUR: Kurang sebulan selepas bersanding buat kali pertama pada hujung Februari lalu, Shuib (Sepahtu) menyuarakan hasrat untuk naik pelamin lagi.

Tambahnya suami kepada penyanyi Siti Sarah Raisuddin ini, dia merancang untuk mengadakan majlis yang sama enam tahun dari sekarang iaitu pada sambutan ulang tahun perkahwinan mereka yang ke-12.

“Majlis persandingan itu satu perkara yang seronok. Kalau kami buat majlis tersebut pada hari perkahwinan sebenar enam tahun dulu, kami tak akan rasa kepuasan seperti ini.

“Jadi tak salah kalau saya dan Sarah untuk buat lagi nanti. Kalau ada rezeki, ulang tahun yang ke-12 nanti saya nak bersanding lagi,” katanya kepada mStar Online.

Shuib, 33, ditemui pada majlis bersama penyampai-penyampai Astro Radio di Black Bull Avenue K di sini, Selasa.

Shuib dan Siti Sarah bersanding buat kali pertama pada 26 Februari lalu selepas enam tahun berkahwin.

Pasangan itu kini mempunyai tiga orang anak berusia 6 tahun, 3 tahun dan 1 tahun.

“Cerita penyampai radio Sinar FM ini lagi, majlis persandingan mereka juga berjaya mencapai matlamat yang diimpikannya.

“Sebenarnya sambutan ulang tahun perkahwinan bukan keutamaan. Paling utama himpunan keluarga.

“Saya berjaya pertemukan kembali ibu dan bapa saya yang telah sekian lama berpisah. Mereka sebelum ini tak boleh bertemu, tapi akhirnya majlis saya itu menjadi saksi,” katanya penuh ceria.

Tambah Shuib lagi, dia dan Siti Sarah juga berpeluang mengenali ahli keluarga kedua-dua belah pihak sepanjang proses majlis itu.

“Sejak malam berinai, saudara-mara yang sebelum ini tak pernah kenal… saya jumpa.

“Rasa seronok sangat bila dapat kumpulkan ahli keluarga kedua-dua belah pihak,” katanya memetik sumber Mstar Online.

Ditanya mungkin hasratnya untuk bersanding lagi pada usia 39 tahun nanti akan dipandang serong kerana ia mungkin dianggap sesuatu yang janggal, Shuib berkata ia adalah caranya untuk mengukuhkan lagi ikatan perkahwinan.

“Ini adalah cara saya untuk hangatkan hubungan cinta sebagai suami isteri. Tak salah rasanya untuk saya jemput saudara mara meraikannya dalam satu majlis seperti majlis perkahwinan.

“Sejujurnya apa yang saya lalui selepas bersanding adalah sangat menyeronokkan. Rasa macam baru mula bercinta dan berkahwin,” katanya.

Komen & Pendapat
Facebook
Twitter

Terbaru


!function(d,s,id){var js,fjs=d.getElementsByTagName(s)[0],p=/^http:/.test(d.location)?'http':'https';if(!d.getElementById(id)){js=d.createElement(s);js.id=id;js.src=p+"://platform.twitter.com/widgets.js";fjs.parentNode.insertBefore(js,fjs);}}(document,"script","twitter-wjs");