Membawang Hari Ini

Tak Tahu Isu Bola, Haiza Dikecam

KUALA LUMPUR: Kritikan dan teguran ‘pedas’ sebilangan kecil pendengar radio Kool FM berhubung sesuatu topik yang dibincangkan sama sekali tidak mematahkan semangat Haiza untuk terus menempa nama dalam bidang penyiaran.

Menurut Haiza, 37, setelah setahun bersama stesen radio berkenaan, dia pernah dikecam kerana tidak mempunyai pengetahuan yang cukup apabila membincangkan sesuatu topik khususnya membabitkan sukan bola sepak.

“Saya pernah dikecam oleh pendengar yang mengatakan mereka ‘pantang’ apabila penyampai bercakap tanpa lakukan homework.

“Tapi sebetulnya memang saya tak tahu mengenai bola dan bagi saya itu perkara normal. Takkan nak pura-pura mengakui saya tahu,” katanya memetik sumber mStar Online.

Haiza atau Rohaizah Nordin kini digandingkan bersama seorang lagi penyampai berpengalaman iaitu AG dalam segmen Pagi Hari Di Kool.

Bagaimanapun jelasnya pengalaman dalam bidang nyanyian membantunya berhadapan situasi berkenaan.

“Sebagai penyanyi pun ada orang kritik juga, jadi saya tak melatah. Bagi saya itu adalah teguran yang baik, insyaAllah ia akan diperbaiki dari semasa ke semasa.

“Sedikit pun saya tak terasa hati kerana itu adalah cuit-cuit (teguran) dan ia penting. Kita tak boleh asyik dilambung kerana bagi saya itu tak sihat,” katanya.

Bercerita lanjut mengenai kerjanyanya sebagai penyampai radio, Haiza berkata dia semakin serasi bergandingan dengan AG atau Muhammad Azmir Selamat.

“Waktu mula-mula dulu saya masih mencari rentak, namun lama kelamaan gandingan kami makin serasi. AG banyak membantu saya menyesuaikan diri di konti.

“Paling menarik ialah kemahiran mengunakan panel di konti juga semakin baik. Dulu di tempat lama saya bercakap sahaja tapi di Kool FM penyampai kena kendalikan mesin… jadi penyampai bukan senang,” katanya.

Sebelum menyertai Kool FM, Haiza yang popular dengan lagu Dag Dig Dug merupakan penyampai radio Best FM bertempat di Johor Bahru.

Komen & Pendapat
Facebook
Twitter

Terbaru


!function(d,s,id){var js,fjs=d.getElementsByTagName(s)[0],p=/^http:/.test(d.location)?'http':'https';if(!d.getElementById(id)){js=d.createElement(s);js.id=id;js.src=p+"://platform.twitter.com/widgets.js";fjs.parentNode.insertBefore(js,fjs);}}(document,"script","twitter-wjs");