Membawang Hari Ini

‘Bayaran RM1,500 Pun Kami Terima’ – Bapa Aiman Tino

PETALING JAYA: Bapa kepada penyanyi sensasi Aiman Tino menyangkal dakwaan pihaknya meletakkan harga tidak masuk akal kepada penganjur yang ingin mengundang anaknya mengadakan persembahan.

Sebaliknya kata Yusri Ishak, 48, pihaknya terbuka dalam soal bayaran atas perbincangan kedua belah pihak namun kebiasaannya keputusan mengenai harga ditentukan oleh syarikat pengurusan Aiman.

“Jika diikutkan semua urusan mengenai sebut harga kepada pihak penganjur yang ingin mengundang Aiman mengadakan persembahan kita serahkan kepada pihak pengurusan.

“Tetapi tuduhan mengatakan pihak kami mengenakan bayaran tinggi tidak benar malah Aiman baharu sahaja pulang daripada mengadakan persembahan di Alor Star, Kedah dan dia hanya dibayar RM1,500 sahaja.

“Malah kami ke sana menggunakan kenderaan sendiri dan bukannya menggunakan pesawat dan kalau benar kami meletakkan harga tinggi, persembahan di Alor Star itu kami tak ambil,” jelasnya kepada mStar Online.

Yusri ditemui pada acara sesi bertemu peminat bersama Aiman Tino bagi mempromosikan produk keluarannya iaitu Sweet Aiman yang diadakan di sebuah pusat beli-belah di sini, Sabtu.

Dalam pada itu, Aiman berkata, dia meletakkan sepenuhnya kepercayaan berkaitan hal pengurusan, persembahan dan jadualnya kepada bapa dan pihak pengurusannya.

“Bayaran bukan saya tetapkan tetapi saya serahkan perkara itu kepada Ayah dan pihak pengurusan kerana kalau saya hendak letak harga sendiri pun, saya sendiri tidak tahu berapa.

“Saya pun masih baharu jadi saya ikut sahaja apa yang telah disusun untuk saya,” katanya, memetik sumber mStar Online.

Bercakap mengenai sesi bertemu peminatnya itu, Aiman berkata, selepas beberapa kali mengadakan acara seperti itu bagi mempromosikan produk Sweet Aiman, keyakinannya untuk berkomunikasi dan berinteraksi bersama peminat semakin baik.

Kata Aiman, dia sebelum ini seorang yang agak pemalu dan kurang keyakinan untuk berhadapan dengan orang ramai namun menganggap sesi bertemu peminat sebagai latihan memperbaiki diri.

“Saya tidak pandai berkomunikasi apabila berhadapan dengan orang ramai apatah lagi menjual produk tetapi program seperti ini telah melatih saya untuk lebih yakin.

“Alhamdulillah prestasi saya semakin baik dalam berinteraksi dan menghiburkan peminat malah lebih yakin apabila menjawab pertanyaan daripada media,” ujarnya.

Komen & Pendapat
Facebook
Twitter

Terbaru


!function(d,s,id){var js,fjs=d.getElementsByTagName(s)[0],p=/^http:/.test(d.location)?'http':'https';if(!d.getElementById(id)){js=d.createElement(s);js.id=id;js.src=p+"://platform.twitter.com/widgets.js";fjs.parentNode.insertBefore(js,fjs);}}(document,"script","twitter-wjs");