Membawang Hari Ini

Hael Husaini Kini Aktif Cipta Lagu

BARU saja muncul dengan single terbaru, Jampi, Hael Husaini mengakui tidak takut dibandingkan dengan penyanyi, Aiman Tino dan Sufian Suhaimi.

Tambahan pula, katanya, kedua-dua penyanyi itu mempunyai arus muzik yang berbeza.

“Saya tahu mereka sangat memberi impak kepada bidang seni, tapi saya tak mahu terikut-ikut dengan muzik mereka.

“Saya akui agak risau dengan penerimaan pendengar apatah lagi muzik saya berlawan arus dengan yang ada sekarang.

“Kini, arus muzik lebih kepada lagu-lagu era 1990-an manakala lagu saya pula berentak pop rock.Jadi, saya harap pendengar boleh menilai kelebihan masing-masing,” katanya memetik laporan Media Hiburan.

Tidak hanya menyanyi, selebriti berusia 29 tahun ini juga aktif mencipta lagu.

Walaupun baru saja menceburi bidang tersebut, Hael sudah pun menghasilkan hampir 20 lagu untuk penyanyi lain.

Antara lagu ciptaannya yang popular ialah Hati-Hati nyanyian Amira Othman, Girl (Dafi), Cemburu (Nabila Razali), Semua Untuk Cinta (Indah Ruhaila) dan Rempuh (Tomok & Black).

“Komposer dan penyanyi adalah dua bidang yang berbeza.

“Sebenarnya, mencipta lagu adalah minat terbaru saya. Saya sendiri tak sedar ada keupayaan itu.

“Tapi, bila saya banyak belajar daripada komposer lain seperti Ezra Kong dan Omar K, saya jadi seronok melakukannya,” katanya yang juga terlibat mencipta lagu Dayang Nurfaizah iaitu Dia.

Pada masa sama, Hael meletakkan harapan mencipta lagu untuk penyanyi terkenal, Datuk Siti Nurhaliza dan Faizal Tahir, suatu hari nanti.

Dalam perkembangan lain, Hael dipilih menjadi artis undangan untuk persembahan Minggu Setiausaha bersama Afgan yang bertemakan An Intimate Evening With Afgan and the Gandarianz di Hotel Royale Chulan pada 27 April depan.

“Ini adalah program pertama saya dipilih menjadi artis undangan. Saya sangat berbesar hati dengan pelawaan mereka,” katanya.

Komen & Pendapat
Facebook
Twitter

Terbaru


!function(d,s,id){var js,fjs=d.getElementsByTagName(s)[0],p=/^http:/.test(d.location)?'http':'https';if(!d.getElementById(id)){js=d.createElement(s);js.id=id;js.src=p+"://platform.twitter.com/widgets.js";fjs.parentNode.insertBefore(js,fjs);}}(document,"script","twitter-wjs");