Isu Panas

Tsunami Islam diramal berlaku pada PRU14 – Nik Abduh

SUNGAI SIPUT: Ketua Pemuda PAS, Nik Abduh Nik Abdul Aziz membayangkan ‘tsunami Islam’ dijangka berlaku menjelang Pilihan Raya Umum Ke-14 (P{RU14) nanti dengan kebangkitan rakyat untuk mengundi calon yang aspirasi mereka adalah untuk menegakkan agama Islam.

Katanya, rakyat sanggup memberi undi kepada PAS bagi membolehkan parti itu memainkan peranan lebih besar terutama sekali diperingkat Parlimen dan juga PAS dapat menguasai negeri-negeri.

“Apabila kita dapat menguasai negeri-negeri iaitu sebanyak empat negeri hingga lima negeri yang kita sasarkan maka arus Islam itu yang digerakkan, bukan hanya oleh akar umbi rakyat ini bahkan negeri juga, dapat memperkenalkan sistem pemerintahan yang lebih Islamik.

“Akhir sekali, ia menjadi contoh yang baik diperingkat Pusat,” katanya kepada pemberita selepas merasmikan Muktamar Tahunan Dewan Pemuda PAS Negeri Perak kali ke-34 di Hotel MH Sungai Siput pada Ahad.

Beliau memberikan contoh PAS yang sudah memerintah negeri Kelantan selama 27 tahun PAS mampu memberi tip-tip yang baik yang walaupun kecil tetapi ditiru banyak oleh kerajaan pusat.

“Sejak zaman Tun Dr Mahathir sampai sekarang, apatah lagi kalau kita dapat kerusi banyak negeri lagi, sudah pasti kita mampu mencipta arus rakyat ini yang bersetuju untuk mengambil Islam sebagai satu cabaran,” katanya memetik sumber Astro Awani.

Komen & Pendapat
Facebook
Twitter

Terbaru


!function(d,s,id){var js,fjs=d.getElementsByTagName(s)[0],p=/^http:/.test(d.location)?'http':'https';if(!d.getElementById(id)){js=d.createElement(s);js.id=id;js.src=p+"://platform.twitter.com/widgets.js";fjs.parentNode.insertBefore(js,fjs);}}(document,"script","twitter-wjs");