Membawang Hari Ini

Dua Kali Gagal Bercinta, Anis Al-Idrus Nikah Julai ini

Pelakon Anis Al-Idrus akhirnya mengumumkan bakal berkahwin dengan Mohd Rafzan Nurhikmal Abdul Halim pada Julai ini, lapor MStar Online.

Perkenalan mereka sejak Januari lalu telah memberi keyakinan kepada Anis untuk menerima lamaran dan menjadi suri hati lelaki berusia 35 tahun itu.

Anis memberitahu mereka sudah mengikat tali pertunangan pada Mac lalu dalam sebuah majlis sederhana.

“Alhamdulillah, akhirnya saya ditemukan jodoh dengan lelaki yang menerima saya seadanya. Insya-Allah kami memilih Julai ini untuk diijabkabulkan. Pada Isnin ini saya akan umumkan tarikh sebenar majlis istimewa itu.

“Kami sudah bertunang pada Mac lalu dalam sebuah majlis yang dihadiri keluarga terdekat sahaja,” katanya.

Dalam pada itu, ditanya tentang keputusannya untuk menamatkan zaman solo, Anis berkata, lelaki tersebut bersifat matang dan berjaya membuka hatinya untuk berkahwin.

“Saya selesa mengatakan ia adalah takdir pertemuan yang sudah ditentukan Allah. Namun kematangan dan penerimaannya terhadap diri saya yang membuatkan perjalanan hubungan ini lebih mudah,” katanya lagi.

Selain itu, Anis berkata, dia akan mengulas lanjut tentang perancangan majlis perkahwinannya dalam sebuah majlis sidang media yang bakal diadakan pada 23 Mei ini.

Anis dan Mohd Rafzan yang berasal daripada Perlis itu mula rapat pada Januari lalu selepas dikenalkan oleh rakan baiknya yang juga adik kepada pemuda itu.

Sebelum ini Anis pernah bercinta dengan Sharnaaz Ahmad dan Raja Afiq.

Komen & Pendapat
Facebook
Twitter

Terbaru


!function(d,s,id){var js,fjs=d.getElementsByTagName(s)[0],p=/^http:/.test(d.location)?'http':'https';if(!d.getElementById(id)){js=d.createElement(s);js.id=id;js.src=p+"://platform.twitter.com/widgets.js";fjs.parentNode.insertBefore(js,fjs);}}(document,"script","twitter-wjs");