Isu Panas

Jaga-Jaga Kit Siang, MCA Ada Calon Gelang Patah

BENTONG: MCA sudah mengenal pasti anak tempatan untuk diketengahkan sebagai calon Pilihan Raya Umum (PRU) ke-14 bagi kerusi Parlimen Gelang Patah yang kini disandang penasihat DAP, Lim Kit Siang.

Presidennya, Datuk Seri Liow Tiong Lai berkata, calon itu mendapat sambutan yang cukup memberangsangkan dan disukai oleh penduduk di situ dan telah diarahkan untuk memulakan gerak kerja di peringkat akar umbi.

“Kita sudah kenal pasti dan telah mula gerak kerja. Tapi kita akan serahkan kepada Perdana Menteri (Datuk Seri Najib Tun Razak) untuk keputusan muktamad,” katanya kepada pemberita selepas merasmikan Pusat Latihan Kemahiran dan Keusahawanan Empower Wilayah Ekonomi Pantai Timur (ECER) Bentong-Sabai di sini, Sabtu.

Tiong Lai yang juga Menteri Pengangkutan berkata demikian semasa diminta mengulas kenyataan Menteri Besar Johor, Datuk Seri Mohamed Khaled Nordin bahawa Barisan Nasional (BN) Johor bersetuju untuk meletakkan calon MCA bertanding di kerusi itu.

Pada PRU13 pada 2013, Kit Siang menewaskan bekas Menteri Besar Johor, Tan Sri Abdul Ghani Othman dengan majoriti 14,762 undi. – Bernama

Komen & Pendapat
Facebook
Twitter

Terbaru


!function(d,s,id){var js,fjs=d.getElementsByTagName(s)[0],p=/^http:/.test(d.location)?'http':'https';if(!d.getElementById(id)){js=d.createElement(s);js.id=id;js.src=p+"://platform.twitter.com/widgets.js";fjs.parentNode.insertBefore(js,fjs);}}(document,"script","twitter-wjs");