Sukan Hari Ini

‘Orang Luar’ Dipilih Jadi Penggurus Baharu Pafa

PERSATUAN Bola Sepak Perak (Pafa) sedang mengenal pasti beberapa individu untuk mengisi jawatan pengurus pasukan ‘The Bos Gaurus’ yang ditinggalkan Datuk Jamal Md Aris baru-baru ini.

Namun, pengurus baharu itu tidak akan melibatkan pelantikan antara dua Naib Presiden Pafa iaitu Datuk Rashidi Ibrahim dan Datuk G. Irudianathan.

Menurut sumber yang rapat dengan pimpinan Pafa, kedua-dua individu yang dikaitkan dengan jawatan tersebut mempunyai tugas masing-masing dalam persatuan ketika ini.

“Rashidi pada ketika ini bertanggungjawab selaku koordinator bagi skuad Liga Super, manakala Irudianathan pula memegang jawatan sama dalam mengemudi skuad Piala Presiden dan Piala Belia Perak,” katanya ketika dihubungi Bernama di sini, hari ini.

Beliau berkata demikian sebagai mengulas laporan akhbar tempatan pada 18 Mei lalu yang menyatakan seorang daripada naib presiden itu bakal mengisi kekosongan yang ditinggalkan Jamal.

“Kami belum boleh beri bayangan siapa individu yang bakal dilantik. Sebarang pelantikan perlu diperhalusi. Ia tidak boleh diambil mudah kerana yang pasti Pafa mahu ia menjelmakan perubahan positif kepada pasukan dan penyokong,” kata sumber itu.

Menurut sumber itu, peletakan jawatan Jamal tidak seharusnya dijadikan polemik memandangkan ia dilakukan secara rela hati selain mendapat tawaran kerja baharu di Kuala Lumpur.

“Situasi itu menyebabkan beliau agak sukar menguruskan hal-hal membabitkan pemain,” katanya. – Bernama

Komen & Pendapat
Facebook
Twitter

Terbaru


!function(d,s,id){var js,fjs=d.getElementsByTagName(s)[0],p=/^http:/.test(d.location)?'http':'https';if(!d.getElementById(id)){js=d.createElement(s);js.id=id;js.src=p+"://platform.twitter.com/widgets.js";fjs.parentNode.insertBefore(js,fjs);}}(document,"script","twitter-wjs");