Isu Panas

Pas Perlu Berpegang Pada Prinsip

GUA MUSANG – Pas perlu berpegang kepada prinsip di mana keputusan membatalkan hubungan politik tahaluf siyasi parti itu dengan PKR perlu selari dengan tindakan yang dibuat.

Ahli Parlimen Gua Musang, Tengku Razaleigh Hamzah berkata, menyentuh konflik di Selangor, Exco Pas tidak sepatutnya berdiam diri dalam isu ini kerana hubungan politik antara mereka dengan PKR sudah tiada.

“Dah putus hubungan politik, sepatutnya tiada lagi campuran dengan pihak yang sudah dicerai. Pas perlu berpegang kepada prinsip, di mana putus hubungan, putuslah segalanya.

“Tak kira apa yang jadi. Namun sekarang, keputusan lain, buat lain. Ini lebih kepada kepentingan kebendaan. Walaupun keputusan di peringkat tinggi sekalipun, mereka sanggup langgar kerana kepentingan kebendaan.

“Mereka mahu kekal sebagai ahli Exco. Barangkali membantu pihak yang menubuhkan kerajaan. Kalau keluar dari kerajaan exco campuran di Selangor, kerajaan yang ada pada hari ini akan jatuh,” katanya lapor Sinar Harian.

Beliau berkata demikian selepas merasmikan bangunan asrama baharu untuk pelajar Orang Asli di Sekolah Menengah Kebangsaan (SMK) Sri Wangi, di sini, pagi tadi.

Sebelum ini, Majlis Syura yang bermesyuarat pada 11 Mei lalu memutuskan untuk membatalkan hubungan politik tahaluf siyasi parti itu dengan PKR.

Komen & Pendapat
Facebook
Twitter

Terbaru


!function(d,s,id){var js,fjs=d.getElementsByTagName(s)[0],p=/^http:/.test(d.location)?'http':'https';if(!d.getElementById(id)){js=d.createElement(s);js.id=id;js.src=p+"://platform.twitter.com/widgets.js";fjs.parentNode.insertBefore(js,fjs);}}(document,"script","twitter-wjs");