Berita Hari Ini

Sambutan Hari Wesak Lambang Perpaduan Negara – PM Najib

KUALA LUMPUR: Perayaan Hari Wesak adalah lambang demokrasi dan kebebasan beragama, serta tunjang kepada perpaduan negara.

Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Razak dalam perutusan khasnya berkata, perpaduan itu adalah cara hidup rakyat Malaysia.

Melalui laman najibrazak.com, beliau berkata sambutan perayaan seperti itu dapat memberikan kegembiraan kepada orang lain terutama mereka yang kurang bernasib baik.

“Kita mesti menegakkan nilai penting ini kerana jika kita bersatu dan membantu antara satu sama lain, kita akan membina Malaysia yang lebih kukuh dan baik untuk semua,” kata beliau.

Menurut Najib, ia dapat memberikan kegembiraan kepada orang lain terutama golongan kurang bernasib baik tanpa mengira asal usul mereka.

Tambah beliau, ia juga masa untuk melayan orang lain sebagaimana kita ingin dilayan.

Sambutan perayaan Wesak juga peluang menghargai sumbangan penganut Buddha kepada kemajuan negara.

Serta meraikan rakyat yang lebih bertanggungjawab membina masa depan lebih cerah untuk semua kaum, budaya, dan agama lapor Astro Awani.

Komen & Pendapat
Facebook
Twitter

Terbaru


!function(d,s,id){var js,fjs=d.getElementsByTagName(s)[0],p=/^http:/.test(d.location)?'http':'https';if(!d.getElementById(id)){js=d.createElement(s);js.id=id;js.src=p+"://platform.twitter.com/widgets.js";fjs.parentNode.insertBefore(js,fjs);}}(document,"script","twitter-wjs");