Berita Hari Ini

Bekas Setiausaha SPR Meninggal Dunia

PUTRAJAYA: Bekas setiausaha Suruhanjaya Pilihan Raya (SPR) Datuk Seri Kamaruddin Mohamed Baria meninggal dunia akibat serangan asma di kediamannya di Presint 10 di sini awal pagi ini.

Isteri Allahyarham Datin Seri Noor Azman Ahmad, 61, berkata suaminya menghembuskan nafas terakhir kira-kira 5 pagi ini.

Beliau berkata jenazah disembahyangkan di surau Al-Furqan, Presint 11 Putrajaya sebelum dikebumikan di tanah perkuburan Islam Presint 20 di sini selepas solat Jumaat

“Allahyarham merupakan seorang suami, bapa, datuk yang sangat baik, bertanggungjawab dan penyayang. Selain itu, Allahyarham amat menyayangi cucu-cucu dan sentiasa menjaga mereka dengan baik,” katanya ketika ditemui di rumah kediaman di sini hari ini.

Kamaruddin dilantik sebagai setiausaha SPR pada 1 Okt 2010 dan bersara pada 13 Ogos 2013.

Kamaruddin, 62, meninggalkan isteri, empat orang anak termasuk seorang anak lelaki, yang berumur antara 35 dan 27 tahun serta dua orang cucu.

Memetik dari sumber Bernama, Noor Azman berkata Allahyarham yang menghidap penyakit asma sejak beberapa tahun lalu telah mengadu sesak nafas pagi tadi.

“Saya telah menghubungi ambulans. Pegawai perubatan yang tiba terus memberi bantuan pernafasan namun Allahyarham disahkan meninggal dunia,” katanya.

Komen & Pendapat
Facebook
Twitter

Terbaru


!function(d,s,id){var js,fjs=d.getElementsByTagName(s)[0],p=/^http:/.test(d.location)?'http':'https';if(!d.getElementById(id)){js=d.createElement(s);js.id=id;js.src=p+"://platform.twitter.com/widgets.js";fjs.parentNode.insertBefore(js,fjs);}}(document,"script","twitter-wjs");