Isu Panas

DAP Sedia Beri Senarai Calon

SHAH ALAM – Sekiranya SPRM boleh mencadangkan mereka yang terlibat dalam skandal 1MDB tidak dicalonkan dalam pilihan raya akan datang, DAP sedia membenarkan calon-calonnya juga diteliti.

Ketua Parlimen DAP, Lim Kit Siang berkata, beliau tidak teruja dengan hal tersebut kerana suruhanjaya terbabit berdepan skandal 1MDB yang sehingga kini masih belum selesai.

Kit Siang berkata demikian, menjawab kenyataan Ketua Pesuruhjaya SPRM, Tan Sri Dzulkifli Ahmad untuk meneliti calon-calon parti politik pada PRU14.

Dzulkifli dilaporkan berkata, pihaknya bersedia meneliti bakal-bakal calon supaya tidak dicemari rasuah dan salah guna kuasa.

“Skandal 1MDB adalah ujian bagi SPRM dan Dzukifli.

“Ini bagi menunjukkan sama ada mereka benar-benar serius, bebas, tidak memihak dan profesional dalam membanteras rasuah,” kata Kit Siang seperti dipetik dari laporan China Press.

Komen & Pendapat
Facebook
Twitter

Terbaru


!function(d,s,id){var js,fjs=d.getElementsByTagName(s)[0],p=/^http:/.test(d.location)?'http':'https';if(!d.getElementById(id)){js=d.createElement(s);js.id=id;js.src=p+"://platform.twitter.com/widgets.js";fjs.parentNode.insertBefore(js,fjs);}}(document,"script","twitter-wjs");