Sukan Hari Ini

Piala Dunia 2018: Kane Ledak Dua Gol England

VALETTA – Harry Kane meledak dua gol untuk membantu skuad England kendalian Gareth Southgate menang 4-0 ke atas pasukan kerdil Malta dalam aksi kelayakan Piala Dunia 2018, awal pagi tadi.

Kane membuka jaringan di awal babak kedua tetapi tiga gol dalam tempoh 10 minit terakhir memberikan keputusan yang tidak menggambarkan permainan sebenar England di gelanggang lawan itu.

Jaringan jarak jauh Ryan Bertrand, dua gol Kane dan satu dari Danny Welbeck memastikan tiga mata buat England yang kini terus menerajui Kumpulan F, dua mata di atas Slovakia.

Bagaimanapun England yang membariskan pemain dengan gaji serta nilai yuran perpindahan jauh lebih tinggi berbanding lawan mereka, perlu mempamerkan aksi lebih memberangsangkan di laman sendiri bertemu Slovakia Isnin ini.

Ini adalah kemenangan kedua England dalam enam perlawanan terakhir mereka serta kemenangan pertama Southgate di tempat lawan sejak mengambil alih skuad. – AFP

Komen & Pendapat
Facebook
Twitter

Terbaru


!function(d,s,id){var js,fjs=d.getElementsByTagName(s)[0],p=/^http:/.test(d.location)?'http':'https';if(!d.getElementById(id)){js=d.createElement(s);js.id=id;js.src=p+"://platform.twitter.com/widgets.js";fjs.parentNode.insertBefore(js,fjs);}}(document,"script","twitter-wjs");