Jenayah

Bapa Cuba Bunuh Bayi Perempuan Dua Kali Untuk Pikat Hati Isteri

SEORANG bapa cuba membunuh bayi perempuannya sendiri yang berusia 18 bulan dalam usaha memikat kembali hati isterinya.

Lelaki yang berusia lingkungan 20 tahun itu dilapor telah dua kali cuba menekap muka untuk melemaskan anak kecilnya itu dengan harapan tragedi akan membuatkan si isteri kembali kasih kepadanya.

Dalam prosiding di mahkamah keluarga di Blackburn, Lancashire, sidang turut dimaklumkan tentang kematian dua anak mereka yang lebih tua ketika masih bayi, lapor Mail Online.

Anak sulung pasangan itu dilapor meninggal dunia pada usia kurang sebulan disebabkan pneumonia.

Hakim Alan Booth turut dimaklumkan tentang anak ketiga pasangan itu yang mengalami insiden yang ‘hampir meragut nyawa’ pada usia empat bulan, tahun lepas.

Booth berkata lelaki itu, seorang yang pintar dan berkerjaya, sanggup melakukan apa saja dan disifatkan sebagai berbahaya.

Sidang turut dimaklumkan bahawa hubungan lelaki itu dengan isterinya berdepan masalah selepas kelahiran anak ketiga mereka.

Namun kematian kedua-dua anak mereka yang lebih tua sebaliknya telah mendekatkan mereka.

Hakim bagaimanapun tidak memberitahu sama ada kes akan disiasat polis.

Komen & Pendapat
Facebook
Twitter

Terbaru


!function(d,s,id){var js,fjs=d.getElementsByTagName(s)[0],p=/^http:/.test(d.location)?'http':'https';if(!d.getElementById(id)){js=d.createElement(s);js.id=id;js.src=p+"://platform.twitter.com/widgets.js";fjs.parentNode.insertBefore(js,fjs);}}(document,"script","twitter-wjs");