Sukan Hari Ini

KAFA Berhajat Dapatkan Jurulatih Import

KOTA BHARU – Persatuan Bola Sepak Kelantan (KAFA) lebih berminat untuk mendapatkan jurulatih dari luar negara bagi membimbing skuad The Red Warriors (TRW) musim depan.

Presidennya Bibi Ramjani Ilias Khan berkata setakat ini pihaknya sudah mempunyai dua calon jurulatih import yang dalam pemerhatian dan penilaian pengurusan persatuan itu.

“Kita tidak mahu mendedahkan calon-calon jurulatih itu kerana mereka dalam pemerhatian dan penilaian kami,” katanya ketika dihubungi Bernama hari ini.

Sebelum ini, KAFA mengumumkan penolong jurulatih Kelantan Santhit Bensoh diberi tugas mengendalikan latihan pasukan Kelantan sehingga ketua jurulatih baharu dipilih oleh pihak pengurusan persatuan.

Bibi Ramjani berkata antara faktor jurulatih import menjadi perhatian ialah pihaknya mahu kelainan teknik yang diterapkan kepada pemain bagi menghadapi cabaran Liga Malaysia.

“Kami mengetahui pemain yang mewakili Kelantan adalah pemain muda, jadi mungkin teknik tertentu boleh dipelajari daripada jurulatih luar.

Mungkin juga disiplin yang tinggi dapat diterapkan kepada pemain, selain perlu akur terhadap lima kuota pemain import yang sudah bertambah daripada empat orang kepada lima orang yang mana mereka juga memerlukan penggunaan bahasa yang mudah difahami oleh pemain import,” katanya.

Beliau berkata pihaknya akan menguji lima pemain import dari Amerika Latin dalam sesi perlawanan persahabatan tidak lama lagi. – BERNAMA

Komen & Pendapat
Facebook
Twitter

Terbaru


!function(d,s,id){var js,fjs=d.getElementsByTagName(s)[0],p=/^http:/.test(d.location)?'http':'https';if(!d.getElementById(id)){js=d.createElement(s);js.id=id;js.src=p+"://platform.twitter.com/widgets.js";fjs.parentNode.insertBefore(js,fjs);}}(document,"script","twitter-wjs");