Sukan Hari Ini

Mourinho Terkejut Pogba Beri ‘Laluan’

JOSE Mourinho mengakui bahawa dia terkejut apabila Paul Pogba membenarkan Ashley Young untuk melakukan tendangan percuma ketika menentang Watford.

Pemain sayap Manchester United yang berusia 32 tahun itu berjaya menghantar tendangan cantik dari jarak jauh.

Pengatur taktik kelahiran Portugis itu tidak boleh menyembunyikan perasaan terkejutnya terhadap serangan bekas pemain Aston Villa ke atas bekas kelabnya.

Bagaimanapun, Mourinho mengakui bahawa Yong sememangnya mampu melakukan tendangan percuma dengan baik ketika latihan.

“Young berlatih melakukan tendangan bebas dan kadar penukarannya dalam latihan adalah bagus, jadi ia sesuatu yang baik apabila dia mempunyai keyakinan untuk melakukannya selepas menghadiahkan gol pertama.

“Pada umurnya, Young bermain lebih baik dari sebelumnya dan saya berasa sangat gembira untuk dia,” kata pengurus United itu.

Young membuka jaringan dengan kejutan di luar jangkaan dari luar kotak penalti sebelum melangkah bersama Pogba di pertengahan babak pertama selepas pemain antarabangsa Perancis itu memperolehi tendangan bebas.

Kebiasaannya Pogba akan mencuba nasib melakukan tendangan seperti itu, namun dia membenarkan Young untuk merebut peluang tersebut lapor Metro UK.

Komen & Pendapat
Facebook
Twitter

Terbaru


!function(d,s,id){var js,fjs=d.getElementsByTagName(s)[0],p=/^http:/.test(d.location)?'http':'https';if(!d.getElementById(id)){js=d.createElement(s);js.id=id;js.src=p+"://platform.twitter.com/widgets.js";fjs.parentNode.insertBefore(js,fjs);}}(document,"script","twitter-wjs");