Sukan Hari Ini

Real Madrid Siap £80 Juta Untuk Bintang United

REAL Madrid telah menjadikan bintang Manchester United sebagai sasaran utama mereka dan menyediakan wang perpindahan £80 juta untuk pemain tersebut, menurut laporan.

Pemain yang dimaksudkan adalah Anthony Martial.

Pasukan Sepanyol itu berdepan permulaan yang menyedihkan dalam usaha mereka mempertahankan gelaran di La Liga musim ini, ketinggalan 10 mata di belakang Barcelona ??dan kurang menyengat tanpa Gareth Bale yang cedera.

Zinedine Zidane mahu menandatangani Kylian Mbappe untuk mempertajamkan serangannya, bahkan menjual Alvaro Morata dan James Rodriguez, tetapi pemain muda Perancis itu memilih untuk menyertai PSG.

Dan kini laporan The Sun menyatakan bahawa Zidane telah menukar sasarannya kepada Martial dan telah mengarahkan kelab Sepanyol itu membuat persediaan £80 juta untuk tujuan tersebut.

Walaupun sedang bergelut di United, Zidane percaya dia mampu menjadikan Martial bintang utama dunia dan boleh menjadi wira era baharu di Real ketika mereka mula memikirkan nasib kelab itu setelah ketiadaan Cristiano Ronaldo.

Zidane sangat berminat untuk membawa lebih banyak pemain muda dalam jendela pemindahan akan datang dan Martial dilihat paling sesuai.

Walau bagaimanapun, United dilihat akan berjuang untuk cuba mengekalkan bekas pemain Monaco ini yang telah menjaringkan lima gol dalam Liga Perdana dan melakukan dua assist.

The Red Devils tidak mempunyai kebimbangan tentang kehilangan Martial kerana dia terikat dengan kontrak jangka panjang, tetapi minatnya untuk berhijrah dianggap membimbangkan.

Martial masih menjadi pilihan dalam skuad Jose Mourinho ketika Zlatan Ibrahimovic dan Paul Pogba pulih dari kecederaan tetapi situasi ini juga boleh mendorong pemain Perancis itu untuk berpindah ke Real Madrid. – mStar Online

Komen & Pendapat
Facebook
Twitter

Terbaru


!function(d,s,id){var js,fjs=d.getElementsByTagName(s)[0],p=/^http:/.test(d.location)?'http':'https';if(!d.getElementById(id)){js=d.createElement(s);js.id=id;js.src=p+"://platform.twitter.com/widgets.js";fjs.parentNode.insertBefore(js,fjs);}}(document,"script","twitter-wjs");